Forza Horizon 4 nestaje sa digitalnih prodavnica

0
42
forza-horizon-4-nestaje-sa-digitalnih-prodavnica

ePlaneta


PCPress.rs Image

Još jedna značajna igra uskoro će nestati sa digitalnih prodavnica. Razvijač Playground Games najavio je da će Forza Horizon 4 biti uklonjena iz Microsoft Store-a i Steam-a 15. decembra, što znači da više neće biti dostupna za digitalnu kupovinu ni na Xbox-u ni na PC-ju. I dalje ćete moći da kupite fizičku kopiju igre.

PCPress.rs Image

Popusti pre uklanjanja

Xbox će često nuditi popuste na igru na obe prodavnice do njenog uklanjanja. Standardna verzija je trenutno snižena za 80 posto na Steam-u ($12). Forza Horizon 4 će biti na sniženju na Microsoft Store-u od 14. jula.

Prema Playground Games-u, uklanjanje igre je zbog isteka licencnih ugovora. Forza Horizon 4 sadrži digitalne verzije mnogih stvarnih automobila kao i licencirane pesme. Šteta je što se uklanja iz prodaje — posebno s obzirom na to da je Xbox posvećen očuvanju igara i da je Forza Horizon 4 dobro prihvaćena — ali ukoliko razvijači ne mogu da obezbede licence za sve integrisane aspekte igara na neograničeno vreme, uklanjanje je tužna neminovnost. Sve više razloga da se upustite u odličan nastavak, Forza Horizon 5, ako već niste.

Završetak Festivala i DLC

Studio, koji trenutno radi na igri Fable, takođe je najavio da se Forza Horizon 4’s Festival Playlists privode kraju. Poslednji će početi 25. jula kada serija 77 bude puštena i završava se 22. avgusta. Ovo će biti vaša poslednja prilika da osvojite dostignuća koja su povezana sa Festival Playlistom. Nakon završetka serije 77, neće biti moguće raditi ništa na kartici sa playlistama, osim pregleda istorije festivala. Dnevni i nedeljni izazovi će i dalje biti dostupni.

Svi Forza Horizon 4 DLC-ovi, uključujući zanimljivi Lego DLC, već su uklonjeni, ali ima dobrih vesti za one koji su kupili bilo koje od proširenja i igrali otvoreni svet trka putem Game Pass-a. Ako ste imali aktivnu i potpuno plaćenu (tj. ne sniženu) Xbox Game Pass pretplatu 25. juna i kupili ste Forza Horizon 4 DLC, dobićete token koji možete iskoristiti za osnovnu igru. Playground napominje da može proći neko vreme dok vaš kod ne stigne u vaš Xbox Message Center, ali ćete imati vremena do 25. juna 2026. godine da ga iskoristite.

Jedan tračak svetla u ovoj situaciji je što će serveri igre ostati online u doglednoj budućnosti. Dakle, osim Festival Playlist-a, Forza Horizon 4 će ostati igriva kao i do sada, uključujući modove za online multiplayer.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.