DOOM: The Dark Ages donosi srednjevekovne elemente

0
177
doom:-the-dark-ages-donosi-srednjevekovne-elemente

U poslednjim nedeljama, bilo je puno priče o ideji da će uskoro izaći nova DOOM igra. Razni leakeri su već tvrdili da će se sledeća Doom igra od id Software otkriti na Xbox Showcase u junu. Sada su se pojavili novi detalji i izgleda da Doom Slayer ide u mračno doba.

Prethodno, dokument otkriven tokom suđenja Microsoft vs FTC otkrio je Bethesdin roadmap za buduće godine, uključujući neobjavljeni projekat pod nazivom Doom: Year Zero. Sada, prema Insider Gaming i Windows Central, ova igra će se zvati DOOM: The Dark Ages, i uzimaće inspiraciju iz srednjeg veka.

Sudeći po nazivu, ovo bi mogao biti prequel. Nedavna registracija zaštitnog znaka od strane Bethesde odnosila se na IDKFA, šifru za varanje koja se pojavila u mnogim igrama, otključavajući sva oružja i maksimalni oklop. Tvrdi se da će DOOM: The Dark Ages biti objavljen za Xbox i PS5, proširujući Microsoftove planove za multiplatformsko igranje.

Da li će DOOM: The Dark Ages biti postavljen za izdanje 2024. godine ostaje da se vidi. Prethodna igra, DOOM Eternal, izašla je 2020. godine, sa dva story DLC-a koji su izašli nakon toga. Imajući to u vidu, nova igra je verovatno u izradi već skoro četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More