CoD: Black Ops 6 izlazi i za PS4 i Xbox One

0
179
cod:-black-ops-6-izlazi-i-za-ps4-i-xbox-one

Iako bismo obično videli da se konzole poslednje generacije potpuno izbace u ovoj fazi nove generacije hardvera, PS4 i Xbox One još uvek imaju malo više života nego što se očekivalo. Novi glavni naslovi Call of Duty i dalje idu na konzole prethodne generacije, i to se neće promeniti sa predstojećim izdanjem Call of Duty: Black Ops 6.

Black Ops 6 će biti objavljen na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S i naravno, PC. Izvori developera su potvrdili Insider Gamingu da je nedavno procurela marketinška slika koja pokazuje listu platformi igre, objašnjavajući da razlog zbog kojeg Xbox One ne pojavljuje na slici je činjenica da će verzija igre za Xbox Series X/S biti prodavana kao cross-gen verzija, tako da ćete dobiti pristup Xbox One i Xbox Series X/S verzijama igre sa jednom kupovinom. Izgleda da PlayStation igrači neće dobiti istu ponudu.

Modern Warfare 3 je takođe došao na konzole poslednje generacije i prodavao se prilično dobro na njima. Iako smo četiri godine u ovoj trenutnoj generaciji konzola, prodaja hardvera je bila sporija nego što se očekivalo, delom zbog problema sa snabdevanjem tokom 2020. i 2021. godine. Izgleda da mnogi vlasnici PS4 i Xbox One i dalje igraju na svojoj staroj opremi. Zapravo, 48% prodaje COD naslova na PlayStationu su specifično za PS4 verziju igara, što je značajno tržište koje Microsoft ne može sebi da priušti da ispusti, s obzirom da je upravo potrošio oko 70 milijardi dolara na kupovinu Activision Blizzarda.

Izgleda da ovogodišnji Call of Duty neće dolaziti na Nintendo Switch. Iako Microsoft planira da donese Call of Duty na Nintendo konzole i već je izjavio da je siguran da može da pokrene igru na Switch hardveru, Black Ops 6 je već bio u razvoju nekoliko godina do trenutka kada je akvizicija zatvorena. Mnogo je verovatnije da će Call of Duty 2025 doći na Nintendo platformu. Tada će Nintendo najverovatnije već lansirao svoju konzolu Switch sledeće generacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More