Apple Vision Pro ublažava anksioznost

0
75
apple-vision-pro-ublazava-anksioznost

Top50 2023

PCPress.rs Image

Apple Vision Pro privlači pažnju otkad se pojavio u prodaji. Zabavne vesti o korisnicima koji ga korite na neodgovorne načine ipak nisu sve što o ovom uređaju može da se pročita – oni koji imaju 3.500 hiljade dolara viška sada mogu i da porade na osećaju anksioznosti.

PCPress.rs Image

Aplikacija Lungy: Spaces koristi funkcije koje u kompaniji Apple zovu „spatial computing“ – interakcije s uređajima u kojima korisnik umesto da sedi ispred ekrana zauzima mesto u realnom svetu, a kako bi uspešno kreirala odgovarajuće vežbe disanja i programe za aktivnu meditaciju.

Ove opcije ublažavaju anksioznost, a inspirisane su prastarim tibetanskim tehnikama – korisnicima se omogućava da koriste virtuelne instrumente kako bi napravili zvuk koji ih najviše opušta. Aplikaciju je napravila kompanija Pia koja se bavi razvijanjem medicinske tehnologije, a nosilac projekta je doktor Luke Hale koji je ranije napravia aplikaciju Lungy za iPhone (pomaže kod problema s disanjem).

Evo i nekih drugih aplikacija:

Nova Lungy aplikacija za Apple Vision Pro je napravljena da ublažava stres i anksioznost, a korisnici u 3D okruženju koriste ruke kako bi obavljali zadatke koji smiruju. Ako vam prava meditacija ne valja, probajte nove metode.

Izvor: Mashable

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.