Apple objavio novu listu zastarelih uređaja

0
72
apple-objavio-novu-listu-zastarelih-uredjaja

ERP 2024


PCPress.rs Image

Apple je objavio novu listu uređaja za koje prestaje da pruža podršku. Među njima našli su se iPhone 5S, 21.5“-ni iMac i šesta generacija iPod Touch plejera.

Sedma generacija iPhone-a, lanisrana je 2013. godine, kao unapređenje iPhone 5 modela. Nazvan iPhone 5S, telefon je posedovao displej dijagonale 4“, kao i novitet – senzor otiska prsta. Apple je, takođe, reklamirao ovaj telefon kao duplo moćniji od prethodnika.

PCPress.rs Image

iPhone 5, iPhone 6, 6S i 6S Plus i dalje ostaju na tzv. „vintage“ listi. To znači da ovi proizvodi, iako su prestali da se proizvode, još uvek mogu da se servisiraju. S druge strane, u zastarele (obsolete) proizvode ubrajaju se oni čija proizvodnja je prestale pre najmanje sedam godina i za koje više ne postoji mogućnost servisiranja u Apple-ovim servisima.

Šesta generacija iPod Touch-a, predstavljena je 2015. godine, a kompletna linija ovih proizvoda prekinuta je 2022. godine. Krajem 2015. godine pojavio se i 21.5“-ni iMac.

Najstariji iPhone modeli koji danas mogu da računaju na ažuriranja su iPhone SE druge generacije, kao i iPhone X ili noviji telefoni. Oni imaju pristup iOS 17 verziji operativnog sistema. iPhone 5S modela možemo se sećati po tome što je došao u vreme kada je Apple (još uvek) unapređivao postojeći model (i tako ga deklarisao) , umesto da svake godine predstavlja „novi“ model, sa minimalnim unapređenjima u odnosu na prethodnika.

Izvor: Gizmodo

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.