Student uhapšen zato što je koristio AI za varanje na ispitima

0
70
student-uhapsen-zato-sto-je-koristio-ai-za-varanje-na-ispitima

ERP 2024


PCPress.rs Image

Stare „puškice“ su odavno stvar prošlosti, a studenti postaju sve kreativniji kada je varanje na ispitima u pitanju. U sve se umešao i AI, a jedan turski student je zbog toga nedavno i uhapšen.

PCPress.rs Image

Turska policija je pre nekoliko dana uhapsila i pritvorila studenta koji je optužen da je osmislio i razradio sistema za varanje na ispitima. Koristio je skrivene uređaje i AI kako bi ostvario rezultate koje nije zaslužio. Sve se dogodilo u provinciji Isparta, a neimenovani student je uhapšen na prijemnom ispitu.

Varanje na važnim ispitima je ozbiljan prestup. U izveštaju stoji da je student koristio kameru koja izgleda kao dugme. Bila je povezana na AI softver preko telefona koji je sakrio u cipeli. Sistem je preko kamere skenirao ispitna pitanja, a AI je potom generisao tačne odgovore i diktirao ih preko sakrivenih slušalica.

PCPress.rs Image

Policija je kasnije objavila i video u kojem se vidi kako sistem funkcioniše. Pored studenta koji je polagao ispit uhapšena je još jedna osoba koja mu je pomagala. Sve podseća na neke stare slučajeve, na primer na onaj u kojem je sprava Eudaemons korišćena krajem sedamdesetih godina prošlog veka.

Izvor: Ars Technica

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.