Apple i Epic Games: Borba se nastavlja

0
69
apple-i-epic-games:-borba-se-nastavlja

PCPress.rs Image

Proizvođač iPhone-a, kompanija Apple, otvara novo poglavlje.

PCPress.rs Image

Kompanija je demantovala kršenje sudske odluke koja reguliše njegovu App prodavnicu i pozvao federalnu sud iz Kalifornije da odbaci zahtev Epic Games-a. Apple je izneo svoje argumente u podnesku i otvara novo poglavlje. Američki sudija za okrug Yvonne, Gonzalez Rogers u Oklendu, je predsedavala tužbi Epica 2020. godine koja je tvrdila da Apple krši antimonopolske zakone sa svojom strogom kontrolom nad načinom na koji korisnici preuzimaju aplikacije i plaćaju transakcije unutar njih.

Podneskom Apple-a kritikovano je ono što je nazvano pokušajem Epica da Apple-ove “alate i tehnologije stavi na raspolaganje developerima besplatno.” Epic, kako se navodi, želi da sud “mikromenadžuje poslovne operacije Apple-a na način koji bi povećao profitabilnost Epic-a.

“Epic nije još uvek komentarisao ove navode. Apple takođe, nije odmah govorio o sporu, koji je deo dugog sukoba između ove dve kompanije. Epic je uglavnom izgubio slučaj protiv Apple-a, ali je sud 2021. godine naredio Apple-u da pruži developerima veću slobodu u vođenju korisnika aplikacija ka alternativnim metodama plaćanja za digitalne proizvode.

Vrhovni sud SAD-a je u januaru odbio da razmatra žalbu Apple-a na nalog o zabrani. Epic je naveo u sudskom podnesku prošlog meseca da je kompanija Apple, sa sedištem u Cupertinu u Kaliforniji, bila u “očiglednom kršenju” sudskog naloga.

Epic je na Apple-ovo nametanje naknade od 27 odsto developerima za neke kupovine, zbog čega je, kako je rekao proizvođač video igara, linkovi za alternativne načine plaćanja su “komercijalno neupotrebljivi.” Epic je takođe tvrdio da je Apple sprečio neke aplikacije da obaveštavaju korisnike o drugim načinima plaćanja dobara. Meta, otvara novi poglavlje, Microsoft takođe, Elon Musk-ov X i Match Group isto. Ove kompanije su prošlog meseca ponovile argumente Epic-a. One su navele da Apple “očigledno krši” sudski nalog.

U sličnom slučaju koji je Epic pokrenuo protiv Google-a otvara se novo poglavlje. Očekuje se da sud u San Francisku ove godine izda poseban nalog koji utiče na Google Play prodavnicu.

Izvor: Reuters

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.