X uvodi funkciju live streama iza premium paywall-a

0
64
x-uvodi-funkciju-live-streama-iza-premium-paywall-a

ePlaneta


PCPress.rs Image

X će uskoro premestiti mogućnost live streama iza svog premium paywall-a, objavila je kompanija. Ova promena će učiniti X jedinom velikom društvenom platformom koja naplaćuje za ovu funkciju, koja je trenutno besplatna na Facebooku, Instagramu, YouTube-u, Twitchu i TikToku.

PCPress.rs Image

Promene i šta to znači za korisnike

„Uskoro će samo Premium pretplatnici moći da kreiraju live video streamove na X,“ navela je kompanija. „Ovo uključuje i live prenos sa enkodera sa X integracijom,“ što je očigledno referenca na X-ove mogućnosti za prenos igara.

X nije ponudio objašnjenje za ovu promenu. Kompanija je koristila dodatne funkcije, poput uređivanja postova, pisanja dužih formi i feedova bez reklama, kako bi privukla korisnike na plaćene pretplate, ali nije obično premestila postojeće, široko dostupne funkcije iza paywall-a. X Premium pretplate počinju od $3 mesečno za osnovni nivo, i rastu do $8 mesečno za Premium i $16 mesečno za Premium+.

Dalji planovi i mogućnosti naplate

Međutim, postoje i drugi znakovi da platforma u vlasništvu Elona Muska želi da naplaćuje za druge jednostavne funkcije. Kompanija je uvela godišnju naknadu od $1 za nove naloge kako bi imali privilegije postavljanja u Novom Zelandu i na Filipinima. Iako kompanija još uvek opisuje ovaj plan kao test, Musk je sugerisao da želi da proširi naknade na sve nove korisnike.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.