WATERCAR EV: ČAMAC SA TOČKOVIMA

0
35
watercar-ev:-camac-sa-tockovima

Novo amfibijsko vozilo jednostavno se zove WaterCar EV. Ujedno je i električno vozilo, barem delimično. To je vrlo slično letećem automobilu koji se pretvara da je automobil. To znači da je namenjeno za rekreaciju na vodi, a ne toliko kao način prevoza.

WaterCar EV pokreću dva odvojena pogonska sklopa. Tu je Mercury 115 Pro X5 motor na fosilna goriva za kretanje preko vodenih površina, a zatim tu je i motor za putovanje po kopnu, koji potpomaže litijum-jonska baterija od 48 volta. Sveukupno, ima skroman domet od oko 160 kilometara. Postoji opcija za produženi domet, ako je neko zainteresovan.

WATERCAR EV

Telo je izrađeno od aluminijuma kvaliteta 5051 i 6061 namenjenog za brodove i avione. WaterCar je opisao ovaj čamac na točkovima kao elegantnog kruzera za komšiluk na kopnu, koji se pritiskom na dugme pretvara u čamac od šest metara.

U svakom slučaju, što se trupa tiče, ima napredni trup ispunjen penom. Praktično je nepotopiv i ima najsavremeniju morsku elektroniku.

WaterCar EV je prvenstveno čamac dizajniran da olakša bolnu logistiku posedovanja čamca jer zapravo ima dizajn čamca i ima točkove što eliminiše potrebu za prikolicama, možete ga parkirati u običnoj garaži. Nećete imati trošak za vez.

Read More