Veliko redizajniranje Google Maps-a sada se testira na Androidu

0
53
veliko-redizajniranje-google-maps-a-sada-se-testira-na-androidu

PCPress.rs Image

Značajno redizajniranje Google Maps-a iz februara sada je počelo ponovo da se pojavljuje na nekim Android telefonima, sa novim izmenama – i moglo bi uskoro dobiti potpunu implementaciju.

PCPress.rs Image

Dizajnerske korekcije iz februara su se vratile

Ovo je primećeno od strane 9to5Google-a, i mnoge od dizajnerskih izmena su iste. Nekoliko panela preko celog ekrana je promenjeno tako da prikazuju deo mape u pozadini, pružajući korisnicima kontekst dok pretražuju različite detalje.

Uglovi panela su sada zaobljeniji, i tu su lako dostupni dugmići za zatvaranje ili deljenje bilo koje informacione kartice koja je prikazana na ekranu. Dizajn testiran u februaru takođe je koristio slojeviti pristup panelima, tako da je izgledalo kao da su složeni jedan na drugi, ali to sada nije slučaj.

Možda je najveća promena u dobijanju uputstava: polja za početak i kraj puta sada plutaju iznad mape, a opcije za promenu načina prevoza su premestene na dno ekrana.

U suštini, to znači da je više mape vidljivo više vremena.

Google nije zvanično izjavio ništa o ovim dizajnerskim korekcijama, ni sada, ni u februaru, ali koliko možemo da primetimo, još uvek nije implementirano na svim uređajima. Ažuriranje se primenjuje sa serverske strane, pa ažuriranje na najnoviju verziju Android aplikacije neće uticati na to da li vidite izmene.

S obzirom na to da ovaj novi izgled već nekoliko meseci prolazi testiranje, ne bi trebalo dugo da ga svi vide na svojim telefonima. Pretpostavljamo da će Google Maps za iOS biti ažuriran sa istim izmenama u nekom trenutku.

Sada smo samo par dana udaljeni od Google I/O 2024, koji počinje 14. maja. Moglo bi da bude nekoliko najava za Google Maps na developerskoj konferenciji, a takođe očekujemo da čujemo o budućim AI planovima Google-a i telefonu Pixel 8a.

Izvor: Techradar

SBB


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.