Vazdušne i svemirske snage testiraju rakete 

0
36
vazdusne-i-svemirske-snage-testiraju-rakete 

Po drugi put za nedelju dana, zajednički tim vazduhoplovaca iz komande globalnog udara, uz podršku Čuvara svemirskih snaga, lansirao je nenaoružanu interkontinentalnu balističku raketu Minuteman III opremljenu jednim vozilom za ponovno ulazak 6. juna iz baze svemirskih snaga Vandenberg u Kaliforniji. 

PCPress.rs Image

 Ovo probno lansiranje deo je rutinskih i periodičnih aktivnosti koje imaju za cilj da pokažu da je nuklearno odvraćanje Sjedinjenih Država bezbedno, pouzdano i efikasno za odvraćanje pretnji 21. veka i uveravanje naših saveznika. Ovakvi testovi su se ranije dešavali preko 300 puta, a ovaj test nije rezultat aktuelnih svetskih događaja. 

 „Činjenica da smo uspeli da završimo dva operativna probna lansiranja u jednoj nedelji svedoči o izvrsnosti i profesionalizmu vazduhoplovaca i čuvara koji obavljaju ovu misiju svakog dana“, rekao je pukovnik Kris Kruz, 377. komandant grupe za testiranje i ocenjivanje. „Jutrošnje lansiranje pokazuje našu posvećenost odvraćanju jer služimo kao kamen temeljac bezbednosti za naše saveznike i partnere širom sveta. 

 Vozilo za ponovno ulazak ICBM-a putovalo je otprilike 4.200 milja do poligona za testiranje odbrane od balističkih raketa Ronalda Regana komande američke vojske i protivraketne odbrane na atolu Garnizon vojske SAD-Kvadžalein, Republika Maršalska ostrva. RTS senzori, uključujući metričke radare visoke vernosti i radare sa potpisom, kao i optičke senzore i telemetriju, podržavaju istraživanje, razvoj, testiranje i evaluaciju američkih odbrambenih i svemirskih programa. Za ove testove, članovi tima RTS-a prikupljaju radarske, optičke i telemetrijske podatke u terminalnoj fazi leta kako bi procenili performanse sistema. 

 Probno lansiranje je kulminacija višemesečnih priprema koje uključuju više vladinih partnera. 

Program probnog lansiranja ICBM demonstrira operativnu sposobnost Minuteman III i osigurava sposobnost Sjedinjenih Država da održe snažno, kredibilno nuklearno odvraćanje kao ključni element nacionalne bezbednosti SAD i bezbednosti saveznika i partnera SAD

Izvor: mobilityengineeringtech.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.