TOP 5: Vinilskih dodataka za početnike

0
53
top-5:-vinilskih-dodataka-za-pocetnike

Šuštanje igle, topao zagrljaj analognog zvuka – vinil nudi jedinstveno iskustvo slušanja koje digitalni formati ne mogu nadmašiti. Ali, da biste zaista otključali njegovu magiju, važno je imati prave dodatke za gramofon. Bez obzira da li ste iskusni audiofili ili se upuštate u svoju prvu muzičku vožnju, ovaj vodič vas oprema znanjem i neophodnim alatima da optimizujete svoj zvuk i zaštitite svoju dragocenu kolekciju ističući najbolje dodatke za gramofon.

Za Novog Vinilnog Putnika: Osnovni Set Za Početak

Započinjete svoje putovanje kroz vinil? Ne brinite, čak i osnovni vinilski dodaci za početnike mogu napraviti veliku razliku. Ono što je odlično je što su većina ovih alata 25 EUR ili manje – čineći ih veoma pristupačnim dodacima za vaš gramofon. Evo vašeg osnovnog starter seta:

The Humble Hero

Boundless Audio Record Cleaner

Četka za čišćenje vinil ploča: Prašina i statika su neprijatelji dobrog iskustva slušanja. Najbolja četka za čišćenje ploča za početnike je vaša prva linija odbrane. Nežno obrišite prašinu pre svake reprodukcije da biste smanjili pucanje i pucketanje, čuvajući kvalitet zvuka i svoje ploče. Potražite meke, neabrazivne četke sa vlaknima od karbonskih vlakana za efikasno čišćenje bez oštećenja vaših žlebova. Preporučujemo super pristupačnu Boundless Audio Record Cleaner četku.

Zaštitite svoje blago

Invest In Vinil Clear Plastic Sleeves

Zaštitni spoljni rukavi: Zamislite ovo kao male oklope za vaš dragoceni vinil. Možete ih nabaviti 100 za oko 25 dolara, tako da se isplati investirati u visokokvalitetne, pristupačne unutrašnje navlake za vinil ploče. Opcije bez kiseline i antistatike nude najbolju zaštitu, štiteći vaše ploče od prašine, i ogrebotina. Sprečavajući da se zapisi ne zaprljaju, čak će vam pomoći da poboljšate kvalitet zvuka vašeg svakodnevnog iskustva slušanja. Zapamtite, prevencija je ključna, a ove pristupačne investicije će osigurati da vaša kolekcija ostane netaknuta u godinama koje dolaze. Preporučujemo Invest In Vinil Clear Plastic Sleeves.

Izvan četke

Boundless

Rešenje za dublje čišćenje: Dok se četkica bori sa površinskom prašinom, ponekad je vašim pločama potrebno dublje čišćenje – posebno ako imate neke stare ploče u svojoj kolekciji. Nežno rešenje za čišćenje, posebno formulisano za vinil, upareno sa vašom četkom, može ukloniti tvrdokornu prljavštinu i prašinu, dodatno poboljšavajući vaše audio iskustvo. Odlučite se za rešenja koja ne sadrže alkohol i nisu abrazivna, da biste izbegli oštećenje vaših zapisa. Postoji mnogo opcija, ali zaista nam se sviđa komplet Boundless koji uključuje rešenje, četkicu za olovku i četkicu.

Uzemljenje zvuka

Turntable pad

Podloga za gramofon za poboljšanu jasnoću: Čak i manja nadogradnja poput prostirke za gramofon može da napravi iznenađujuću razliku. Ove prostirke, obično napravljene od plute, filca ili gume, pomažu da priguše vibracije vašeg gramofona, što dovodi do poboljšane jasnoće zvuka i smanjene rezonancije. Eksperimentišite sa različitim materijalima da biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim podešavanjima i zvučnim preferencama.

Podešavanje sile

Pen force meter

Merač sile olovke za optimalno praćenje: Ovaj nezapaženi heroj obezbeđuje optimalno praćenje i štiti vaše ploče. Merač sile olovke je pristupačan alat koji vam pomaže da postavite ispravnu silu praćenja za vaš određeni ketridž. Ovaj ključni korak maksimizira kvalitet zvuka i minimizira habanje ploča, sprečavajući skupoceno oštećenje tokom vremena. Možete ga jeftino nabaviti na Amazonu.

Read More