Top 5: Gedžeta koje svaki putnik treba da ima

0
113
top-5:-gedzeta-koje-svaki-putnik-treba-da-ima

Postoji mnoštvo uređaja, gedžeta i proizvoda koji će olakšati vaše sledeće putovanje. Ovo je definitivna lista tehnoloških gedžeta koje svaki međunarodni putnik treba da pakuje.

Prenosni Power Bank

Power Bank

Putovanje u inostranstvo znači pravljenje mnogo slika. Često ćete koristiti i aplikacije na pametnom telefonu poput Google mape i YouTube-a da maksimalno iskoristite svoje veštine istraživanja. Česta upotreba telefona znači da prosečni putnik isprazni bateriju u rekordnom vremenu.

Suočite se sa ovim tako što ćete poneti prenosni Power Bank sa sobom. Danas su oni veličine malog pametnog telefona i mogu stati u svaki džep. Snabdevaće vas sa neophodnim punjenjem kada vam uređaj bude bio na izmaku snage.

Međunarodni adapter za strujnu utičnicu

International power socket adapter

Ne pravite grešku kada se upustite u inostranstvo da provedete neko vreme van Evrope. Neophodan vam je međunarodni adapter za utičnicu, inače su svi vaši uređaje beskorisni. Možete kupiti adapter po dolasku, ali ćete proći daleko jeftinije ako se spremite kod kuće i ponesete (bar) jedan u vašem koferu.

Adapter za utičnicu je verovatno najneophodniji od svih gedžeta na ovoj listi. Ne možete koristiti svoje uređaje bez njega.

Čitač e-knjiga

Amazon Kindle E-reader

Nošenje fizičkih knjiga dodaje nepotrebnu težinu vašem prtljagu, zato je najbolje poneti čitač e-knjiga poput Amazon Kindle-a. Dvesta grama je lakše od kilograma papira. Čitljivost na suncu je izvanredna, baterija dugo traje, a oči se ne zamaraju dok listate stranice virtuelne knjige. Umesto naočara možete povećati font!

Zaista nema valjanih argumenata za nošenje knjige od papira. Još ako imaju tvrdi povez, nemate nikakvo opravdanje.

Slušalice za poništavanje buke

Sony

Slušalice koje poništavaju buku oko vas mogu pretvoriti vaše sledeće putovanje u mir i tišinu. Neželjeni zvuci će biti daleko od vaših ušiju. Bilo da ste u prepunoj kafani, bučnom hostelu ili na prepunom prekookeanskom letu, slušalice koje poništavaju buku mogu blokirati sve što ne želite čuti.

Bezmalo svaki vole poznatiji brend ima svog predstavnika u ovoj kategoriji. Možete se uzdati u Jabra, Plantronics, Bose, Apple, a što da ne i Sony. Bilo koje slušalice visokog kvaliteta će odagnati buku oko vas na vašem putovanju. Vaše uši će vam biti zahalne.

Ultra-prenosni laptop

ASUS Laptop

Nosenje tipičnog laptopa, koji lako može premašiti pet kilograma, postaće zamorno nakon nekoliko dana korišćenja u inostranstvu. Investirajući u ultra-prenosni laptop smanjite trošenje na svom telu vukući težak laptop. Kilo do dve (u zavisnosti od dijagonale ekrana) je mnogo lakše podneti na leđima.

Veoma tanki računari imaju sve mogućnosti svojih težih rođaka, ali su mnogo lakši za nošenje. Nećete biti umorni i lakše ćete podneti put. Da li još vas treba ubeđivati da je lakše ujedno i bolje?

Read More