Sve što treba znati o motociklu Ryvid Anthem

0
44
sve-sto-treba-znati-o-motociklu-ryvid-anthem

Arhetipski motocikl je obično ili masivni kruzer ili sportski motocikl nalik oštrici, i juri kroz noć uz riku motora koji troši mnogo goriva. Međutim, u savremenom dobu ne treba vam pun rezervoar goriva da biste doživeli uzbudljivu vožnju koju biste očekivali od motocikla. Slično kao što su obični automobili napravili velike korake u polju punjivih energetskih okvira, motocikli su takođe potpuno prihvatili električnu budućnost. Praviti idealan električni motocikl je nešto teže nego automobil, što je razlog zašto su električni motocikli još uvek mnogo skuplji od onih na benzin, ali nove inovacije postepeno smanjuju cenu.

Većina velikih automobilskih brendova se prilagodila izradi električnih vozila, a industrija se takođe otvorila za nove brendove koji nude nove dizajne vozila. Jedan od najnovijih američkih proizvođača električnih motocikala je Ryvid. Njegovo prepoznatljivo vozilo je Anthem motocikl za urbane sredine, koji radi na struju. Može vas provesti kroz uske uglove i prolaze urbane svakodnevnice bez ijedne kapi goriva.

Ryvid Anthem ima vrlo praktičan sistem napajanja

Ryvid Anthem

Kao električno vozilo, najupečatljiviji aspekt Ryvid Anthema je, naravno, njegov sistem napajanja. Kako možete dobiti performanse koje biste želeli od urbanog motocikla bez rezervoara goriva i kako ga trebate puniti? Ryvid je osmislio iznenađujuće intuitivni dizajn baterije koji odgovara na oba ta pitanja.

Anthem ima paket litijum-jonske baterije od 4.3 kWh sa integrisanim priključkom za brzo punjenje od 3.3kW. Ova postavka može primati energiju iz utičnica od oba 110V i 220V, sa maksimalnom isporukom energije od do 20A i 40A, respektivno. Sa utičnicom od 110V, Anthem može od ispražnjene baterije do 100% energije za oko tri sata, dok utičnica od 220V može ga napuniti za nešto manje od dva sata. Ne trebate specijalnu punionicu kao onu koju biste našli na benzinskoj stanici, iako možete kupiti J-Plug adapter da biste se priključili na jednu.

Zanimljivo kod Anthemove baterije je to što nije integrisana sa karoserijom vozila. Umesto toga, ceo sklop iskače iz donjeg dela vozila, a ima i točkove po dnu. To znači da, ako nemate pristup punjaču na otvorenom, možete jednostavno izvaditi bateriju i otkotrljati je da je napunite na običnoj utičnici. Možete je i zameniti drugom baterijom, kako biste potpuno eliminisali vreme čekanja za punjenje.

Motocikl može dostići 135 km/h

Ryvid Anthem

Dakle, kakve performanse može pružiti ovaj baterijski paket na motociklu? Ispostavlja se prilično impresivne. Anthem koristi četkasti motor bez četkica sa vazdušnim hlađenjem od 72V koji obezbeđuje stalnu brzinu od otprilike 120 km/h u urbanom okruženju, iako može dostići brzinu do 135 km/h u idealnim uslovima za vožnju. Sa takvim performansama, možete očekivati domet vožnje u gradu od oko 120 km sa jednim punjenjem. Ako ga izvezete na autoput i održavate konstantnu brzinu od otprilike 90 km/h, možete postići domet od oko 75 km, ili ga voziti brzinom od 110 da biste dobili domet od 55 km. Motor bez četkica radi sa snagom od 10 konjskih snaga, ili do 20 konjskih snaga ako ga zaista otvorite. Taj nivo konjskih snaga dolazi sa maksimalnim obrtnim momentom od 71 Nm.

Anthem ima obrnutu podesivu suspenziju sa 3,9 inča prigušenja napred, dok je pozadi suspenzija sa prednaponom podesiva sa prigušenjem od 1,3 inča. I prednje i zadnje kočnice su hidraulične sa prednjim 320mm četvoroklipnim čeljustima i zadnjim 240mm dvoklipnim. Iako je Anthem prvenstveno urbano vozilo, njegove Pirelli Diablo Rosso IV gume su visokoperformantne i spremne za sve sezone. Nije dizajniran za off-road vožnje, ali može podneti mrlju prljavog snega na ulici.

Ovaj EV motocikl ima mnogo posebnih karakteristika

Ryvid Anthem

Ne možete imati EV motocikl bez barem nekoliko dodataka kako biste ga istakli, a Anthem nije izuzetak. Dok vozilo ne preteruje sa dodacima, ima nekoliko zgodnih detalja vrednih pomena.

S jedne strane, Anthem-ov okvir je izrađen od ultralaganog nerđajućeg čelika. Telo inspirisano vazduhoplovstvom čini Anthem izuzetno lakim, sa težinom od 6 kg, što je gotovo ista težina kao e-bicikl. U kombinaciji sa niskim težištem, motocikl je mnogo lakše podići i manevrisati, što može biti pravo blagoslov za parkiranje i skladištenje. Pored toga, telo ima jedinstveno podesivo sedište po visini za vožnju.

Na kraju, Anthem-ova instrument tabla opremljena je 4.9-inčnim TFT displejem dobre vidljivosti. Dizajniran je da vam pruži aktuelne informacije o trenutnom stanju motocikla, uključujući brzinu, nivo napunjenosti i napon, bez obzira da li vozite danju ili noću.

Koliko košta Anthem?

Ryvid Anthem

Anthem je dostupan za kupovinu na Ryvid-ovoj web stranici za $6,495. Vozilo je dostupno u šest boja: Photon Blue, Plasma Yellow, Galactica Black, Rapid White, Carbon Grey i Atomic Gold.

Pored osnovnog paketa, Ryvid nudi razne dodatke na online prodavnici. Anthem je dizajniran da bude veoma prilagodljiv; ako vam se ne dopada boja u kojoj ste ga kupili, možete kupiti setove za boje panela u bilo kojoj drugoj boji kako biste ih lako zamenili. Takođe možete kupiti jednu od četiri zamenska sedišta, svako sa različitim stilizovanim bojama, kako bi se uskladili sa izgledom motocikla.

Pored opcija za prilagođavanje, dostupni su i praktičniji dodaci, kao što je J-Plug adapter za punjenje za priključivanje na stanice za punjenje nivoa 2. Možete takođe kupiti nosač za telefon na upravljaču, zadnji prtljažni nosač i kombinovani kabl za zaključavanje kacige za Anthem. Tu je čak i kit za nadogradnju kontrolera snage, koji može povećati ubrzanje Anthem-a za 30% bez žrtvovanja dometa vožnje. Takođe možete uzeti poseban rezervni baterijski paket Anthem-a ako želite da zadržite rezervni u svojoj garaži za brzu zamenu.

Read More