Samsung objavio planove za buduće pametne nosive uređaje

0
59
samsung-objavio-planove-za-buduce-pametne-nosive-uredjaje

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Samsung Electronics je objavio svoje finansijske rezultate za prvi kvartal, a u izveštaju namenjenom akcionarima naglasak je stavio na svoje planove za tekuću godinu. Kada su nosivi uređaji u pitanju, kompanija planira da ojača iskustvo Galaxy ekosistema kroz proširenje novih modela i proizvoda kao što je Galaxy Ring. U segmentu pametnih satova, kompanija će nastojati da zadovolji potražnju lansiranjem novih premium modela.

PCPress.rs Image

Tehnološki gigant je već zvanično predstavio svoj „pametni prsten“, čiji prototip smo mogli da vidimo na MWC-u 2024. Tada se manje govorilo o pametnim satovima, a ovaj izveštaj, sa potenciranjem „premium“ termina ukazuje da bi Samsung mogao dodatno da poboljša Galaxy Watch 7 familiju. Galaxy Watch 6 i Galaxy Watch 6 Classic su razumno pristupačni, a Samsung još uvek nema direktnu alternativu Apple Watch Ultra 3 satu.

Poslednjih godina Samsung predstavlja pametne satove u ciklusima, sa naizmeničnim izdavanjem Classic i Pro modela. Na primer, 2022. godine predstavljen je Watch 5 Pro, a godinu dana kasnije Galaxy Watch 6 Classic. Ako se bude pratio taj ciklus, ove godine bismo mogli da očekujemo Galaxy Watch 7 Pro, koji će sigurno biti najnapredniji high-end pametni sat kompanije do sada.

Nezvanični izveštaji ukazuju da bi čipovi ugrađeni u nove satove mogli da budu zasnovani na 3 nm arhitekturi. Za razliku od telefona, to ne bi donelo neke drastične promene u odnosu na dosadašnje čipove, sem možda u povećanju autonomije baterije, gde Samsung zaostaje za konkurencijom.

Nove Galaxy Watch modele mogli bismo da očekujemo u avgustu. Ostaje pitanje da li će tada biti dostupan i Galaxy Ring? Logično bi bilo da bude, ali to nećemo znati do tog trenutka…

Izvor: Forbes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.