Sada možete kupiti psa-robota sa bacačem plamena za manje od 10.000 dolara

0
58
sada-mozete-kupiti-psa-robota-sa-bacacem-plamena-za-manje-od-10.000-dolara

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Ako ste se pitali kada ćete moći da naručite psa-robota sa bacačem plamena, koji je Throwflame prvi put najavio prošlog leta, taj dan konačno je stigao.

PCPress.rs Image

Thermonator, prvi “pas-robot sa bacačem plamena”, potpuno je legalan u 48 saveznih država SAD-a Thermonator, koji Throwflame predstavlja kao “prvi robotski pas sa bacačem plamena ikada”, sada je dostupan za kupovinu. Cena? 9.420 dolara. Thermonator je četvoronožni robot sa ARC bacačem plamena montiranim na leđima, napajan benzinom ili napalmom. Ima bateriju koja traje jedan sat, domet bacanja plamena od 30 stopa, i Wi-Fi i Bluetooth povezivanje za daljinsku kontrolu preko pametnog telefona.

Takođe uključuje LIDAR senzor za mapiranje i izbegavanje prepreka, lasersko nišanjenje i navigaciju iz prvog lica (FPV-first-person view) putem kamere. Proizvod izgleda kao da integriše verziju četvoronožnog robota Unitree Go2 koji se prodaje samostalno za 1.600 dolara u osnovnoj konfiguraciji. Kompanija navodi moguće primene novog robota: “kontrola i prevencija požara”, “upravljanje poljoprivredom”, “ekološka zaštita”, “uklanjanje snega i leda” i “zabava i specijalni efekti”. Ali, pre svega, on može da zapali stvari u raznim stvarnim scenarijima. 

Još 2018. godine, Elon Musk je privukao pažnju nudeći zvanični bacač plamena Boring Company koji je navodno prodao 10.000 jedinica u 48 sati. To je izazvalo kontroverze, jer bacači plamena takođe mogu služiti kao oružje ili potencijalno izazvati požare. U SAD-u, bacači plamena su pravno neuređeni u 48 država i nisu smatrani vatrenim oružjem od strane federalnih agencija. Ograničenja postoje u Merilendu, gde bacači plamena zahtevaju Federalnu dozvolu za oružje za posedovanje, i Kaliforniji, gde domet bacača plamena ne može premašivati 10 stopa. Ipak, da bude očigledno, bacači plamena lako mogu spaliti kako stvari tako i ljude, izazvati požare i izazvati haos ako se ne koriste bezbedno. 

Izvor: Wired

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.