Redragon Pandora 2 recenzija

0
43
redragon-pandora-2-recenzija

Redragon u svom portfoliju proizvoda ima dosta modela koji su osnovni „radni konji“ svakog gejmera da tako kažemo. U tom smislu smo bacili pogled i na Pandora 2 slušalice koje ne donose ništa specijalno niti inovativno, ali su kvalitetne stereo slušalice a uz to i cenovno pristupačne, ono što je svakome nekakva osnova. 

Pandora 2 slušalice koje su nama došle na test su u crnoj boji koja daje lep kontrast sa potpunim RGB osvetljenjem na naušnicama, koje daje zaista impresivan utisak i teško da bi bilo ko ostao ravnodušan na ovu pojavu. Meni lično je to možda malo i previše gejmerski izgled, i to definitivno treba imati u vidu ukoliko želite da ih koristite i u nekom poslovnom okruženju, ali verujem da će se on mlađoj populaciji izuzetno dopasti. Još jedna mala zamerka u ovom kontekstu jeste da su ovo stereo slušalice, ali da imaju dodatni USB konektor koji zapravo samo služi za napajanje RGB osvetljenja. Ukoliko ga isključite nećete ništa izgubiti što se zvuka tiče, a na ovo treba posebno obratiti pažnju ukoliko i inače kuburite sa brojem slobodnih USB portova na računaru. 

Kvalitet izrade je zaista impresivan, i jastučići naušnica i headband su presvučeni izuzetno mekanom eko kožom, koja čak ni u toplijim danima ne pravi preveliki problem što se znojenja tiče. Headband je inače klasični sa izvlačenjem na potrebnu veličinu, a kroz njega prolazi aluminijumska konstrukcija tako da deluje vrlo robusno i izdržljivo. Tu je i mikrofon koji možete odvojiti i tako trajno skloniti, a na njegovom vrhu se nalazi i sunđerasta obloga s obzirom da ne postoji digitalni noise cancelling. Slušalice se na računar povezuju preko kabla koji je končanog tipa, na njegovom kraju se nalazi jedan 3.5mm konektor pa ih možete koristiti u novijim računarima, telefonima ili na konzolama, dok se u pakovanju dobija i dodatni spliter ukoliko imate standardni desktop računar na kome su razdvojeni konektori za slušalice i mikrofon. Na sredini kabla se nalazi i kontroler kojim definišete jačinu zvuka, mutirate mikrofon ili menjate mod RGB osvetljenja ili ga isključujete što može biti korisno. 

Same slušalice u sebi imaju drajvere prečnika 50mm koje daju poprilično dobar zvuk, kako što se tiče visokih tonova tako i što se tiče baseva. Generalno za ovu klasu uređaja bih rekao da je zvuk i više nego zadovoljavajući. Mikrofon zahvaljujući sunđerastom nastavku obezbeđuje poprilično čistu glasovnu komunikaciju sa saigračima. 

Zaključak

Nekada je postojao jasan izbor kod periferija između velikih proizvođača koji garantuju kvalitet i manjih koji nude dosta nižu cenu ali i performanse koje su ispod svakog nivoa. Proizvođači kao što je Redragon, između ostalog i uređajima kao što su Pandora 2 slušalice, pokazuju da je moguće pomiriti ova dva naizgled ekstrema uređajem koji sa cenom od nekih 45 evra nudi performanse koje su sasvim zadovoljavajuće. Čak bih se usudio da kažem i da bi dosta iskusnijih igrača vrlo teško našlo neke ozbiljne zamerke ovim slušalicama ako bismo izuzeli činjenicu da se ne radi o brendu s kojim se poistovećuju. I na kraju dolazimo do ultimativne dileme današnjeg potrošačkog društva – koliko vam je bitan brend i zašto? Ukoliko vam nije bitno koji logo nose ja bih rekao da ovakve slušalice mogu zadovoljiti apsolutnu većinu svačijih igračkih potreba. Na sve to treba dodati da Redragon na ovaj proizvod sada, uz registraciju na sajtu, nudi čak 5 godina garancije što je zaista impresivno i moramo da bezrezervno pozdravimo!

Autor: Miloš Hetlerović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More