Redbox je propustio višemilionsku uplatu  

0
41
redbox-je-propustio-visemilionsku-uplatu- 

Finansijska situacija Redbox -a i dalje izmiče kontroli. Sud u Los Anđelesu je doneo presudu od 16,7 miliona dolara protiv kompanije u korist NBCUniversal-a, nakon što Redbox nije platio predviđenu ratu nagodbe koju su stranke postigle ranije u maju. 

PCPress.rs Image

Propušteno plaćanje je loše za DVD kiosk kompaniju, koja sada duguje preostali iznos u celosti. Što je još važnije, propuštena uplata sugeriše da kompanija jednostavno nije imala potreban novac pri ruci, a izgledi za bankrot se možda naziru za Redbox i njegovog duboko zaduženog korporativnog matičnog preduzeća. NBCUniversal je tužio Redbox zbog neplaćenog DVD-a i tantijema za iznajmljivanje putem interneta u februaru. Studio je u svojoj žalbi naveo da je Redbox prestao da plaća tantijeme „oko leta 2022.“ i da mu se ukupno duguje oko 16,7 miliona dolara. 

Nakon što se prvobitno usprotivio zahtevu, Redbox je rešio tužbu sa Universalom u maju, pristajući da plati celih 16,7 miliona dolara u tri rate. Prvobitna uplata od 4 miliona dolara trebalo je da bude poslata Univerzalu do 10. juna, ali nikada nije stigla. Kao deo uslova nagodbe, Redbox se složio da ako ne uspe, sud bi mogao da donese presudu protiv njega za pun iznos umanjen za sva plaćanja. Nakon propuštene uplate, Universal je zatražio od suda da izvrši nagodbu i donese presudu protiv Redbok-a i pileće supe – zahtev koji je u četvrtak ujutru odobrila sudija Višeg suda u Los Anđelesu Holly J. Fujie. 

Chicken Soup for the Soul Entertainment preuzeo je dug od 325 miliona dolara kada je kupio kompaniju za DVD kiosk u avgustu 2022. godine, a njena finansijska situacija je od tada samo otišla nizbrdo. Kompanija je završila Q1 sa akumuliranim deficitom od 937 miliona dolara i sve veći broj poslovnih partnera je tuži zbog neplaćenih računa. 

Chicken Soup je planirala da prikupi 175 miliona dolara ovog proleća za plaćanje NBCUniversal-a, rešavanje drugih tužbi i servisiranje duga koji drži najveći poverilac, ali to nije uspelo. Kao rezultat toga, kompanija nije platila svoj dug početkom juna, ali nije odmah zatražila zaštitu od bankrota. Umesto toga, njen izvršni direktor Bill Rouhana je otpustio ceo upravni odbor kompanije, uključujući i sopstvenu ženu. 

Sve ovo se dešava dok se Redbox suočava sa još jednom neminovnom krizom: kompanija koja Redbox -u iznajmljuje više od 400 automobila tužila je i zbog neplaćenih računa i početkom juna dobila pravo da povrati ove automobile. Redbox je ove nedelje obavestio svoje osoblje da će početi da predaje podskup ovih automobila kompaniji za vozni park – korak koji su predstavnici kompanije označili kao „razvijanje strategije naše flote“ u porukama osoblju koje je pregledao The Verge. 

U ranijem sudskom podnesku, Redbox advokati su bili mnogo manje oprezni u vezi sa posledicama gubitka pristupa svojim iznajmljenim automobilima, pišući: „Redbox bi bio primoran da ukine stotine poslova i bio bi ugašen. 

Izvor: TheVerge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.