„Povratak u kancelariju“ ubrzava odlazak seniora iz kompanije

0
58
„povratak-u-kancelariju“-ubrzava-odlazak-seniora-iz-kompanije

BIZIT plus

PCPress.rs Image

Studija sprovedena u Apple-u, Microsoft-u i SpaceX-u, u su kojoj su analizirani zahtevi da se posao (ponovo) obavlja u kancelarijama, ukazuje na visok stepen korelacije sa odlaskom seniora iz kompanije, koji su najčešće prelazili da rade kod konkurenata. To je zaključak upravo objavljenog istraživanja, koje su sproveli istraživači sa Univerziteta u Čigagu i Univerziteta u Mičigenu.

PCPress.rs Image

„Return to Office“ politika koju polako usvaja sve veći broj tehnoloških kompanija, ostavlja snažan negativan uticaj na poslovanje, jer najvažniji zaposleni, koji rade na seniorskim pozicijama, ne žele više da rade u kancelarijama, kao ni da gube vreme u prevozu. Zaključak je da povratak u kancelariju implicira značajne troškove u kada su ljudski resursi u pitanju, u vidu globalnog smanjenja produktivnosti, inovacija i kompetitivnosti na tržištu.

Na primer, nakon što je Apple uveo pravilo za hibridni rad, broj seniora u kompaniji se smanjio za pet procenata. Isti problem, sa istovetnim procentom smanjenja seniora desio se i Microsoftu. Najgore je prošao SpaceX, koji od nedavno zahteva obavezan rad iz kancelarije. Ova kompanija je od tog trenutka izgubila 15 procenata seniora.

Iako su u istraživanju uzeti zaposleni iz samo tri kompanije, autori napominju da one reprezentuju 30 procenata prihoda i više od dva procenta zaposlenih u tehnološkoj industriji. Takođe, u pitanju su globalne kompanije koje postavljaju standarde poslovanja i imaju uticaj na veliki broj drugih tehnoloških kompanija, pa predstavljaju kvaliteta uzorak za istraživanje.

Izvor: ArsTechnica

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.