Nova funkcionalnost na portalu Moja srednja škola ‒ Izveštaji o postignućima učenika

0
57
nova-funkcionalnost-na-portalu-moja-srednja-skola-‒-izvestaji-o-postignucima-ucenika

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, v.d. direktora Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović prisustvovali su promociji nove funkcionalnosti na portalu Moja srednja škola ‒ Izveštaji o postignućima učenika.

PCPress.rs Image

Kancelarija za IT i eUpravu i Ministarstvo prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije, nastavljaju uspešnu saradnju i kontinuirano unapređuju funkcionalnosti portala Moja srednja škola, koji je posvećen završnom ispitu, prijemnom ispitu i upisu učenika u srednje škole.

Trenutno je najaktuelniji predstojeći upis učenika u srednje škole i shodno tome đacima i roditeljima će biti dostupni razni izveštaji.

PCPress.rs Image

Ovaj specijalizovani portal od danas pruža građanima, učenicima, školama i drugim subjektima uvid u ukupno 14 izveštaja, podeljenih u 5 kategorija, sa podacima o ostvarenim školskim uspesima u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, postignućima učenika na završnom i prijemnom ispitu, kao i statistici raspodele učenika u srednje škole.

„Od izuzetne važnosti za roditelje, učenike i celokupnu javnost je to što će od sada moći, na osnovu objavljenih podataka, počevši od pretprošle godine, odnosno školske 2022/2023, da steknu uvid u ostvarene rezultate učenika u osnovnom obrazovanju i vaspitanju, kretanje učenika ka svojoj ili drugim opštinama/gradovima, broj učenika osnovnih škola koji je raspoređen u srednje škole, statistiku raspoređenih učenika prema listi želja, kao i detaljan pregled učenika iz ugla osnovnih i srednjih škola,“ – rekao je Milan Latinović.

PCPress.rs Image

Takođe, izveštaji obuhvataju i podatke o broju polaznika koji su obrazovanje završili po programu za Funkcionalno obrazovanje odraslih, IOP2 i postignuće na završnom ispitu učenika koji su ovaj ispit polagali u Republici Srbiji, dok su osnovno obrazovanje i vaspitanje završili u Republici Srpskoj.

„Upotrebom savremenih tehnologija nastavljamo unapređivanje obrazovnog sistema i pružamo priliku učenicima, roditeljima i školama da aktivno prate svoja postignuća, planiraju dalji razvoj i napredovanje u cilju da naši učenici maksimalno iskoriste svoje potencijale. Učenici koji su prethodnih godina koristili portal Moja srednja škola mogli su da se uvere u kolikoj meri ovaj portal olakšava proces upisa u škole, kao i pripremu za završni ispit, “ – rekla je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

PCPress.rs Image

Latinović je naveo da ono zbog čega je eUprava prepoznatljiva je što do svega možete doći brže i lakše, tako da i ovoga puta umesto 7 mesta koje su roditelji do sada morali da posete, jednim pristupom na portalu Moja srednja škola mogu da steknu uvid u sve neophodne rezultate i sprovedu sve korake za elektronski upis deteta u srednju školu, kao i da sada pogledaju izveštaje.

Danas imamo više od 2,2 miliona eGrađana (2.210.128 ) koji su registrovani na portalu eUprava i koji koriste usluge. Takođe želim da istaknem neprocenjivi značaj elektronske razmene podataka po službenoj dužnosti čime je, do sada, građanima ušteđeno blizu 210 miliona (209.795.941) odlazaka na šalter, odnosno isto toliko sati i papira.

PCPress.rs Image
PCPress.rs Image

Latinović je budućim maturantima i njihovim roditeljima poželeo sreću i uspeh na predstojećim ispitima uz olakšani proces odabira i apliciranja u željene škole.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.