Motorola predstavlja novi Bluetooth tracker Moto Tag

0
28
motorola-predstavlja-novi-bluetooth-tracker-moto-tag

PCPress.rs Image

Za zaboravne vlasnike Android uređaja, postoji nova opcija Bluetooth praćenja: Motorola je danas predstavila Moto Tag. Kompanija nije podelila tačan datum izlaska uređaja, ali je navela da će biti dostupan “u narednim mesecima na odabranim tržištima.” Takođe, još uvek nemamo informacije o ceni.

PCPress.rs Image

Karakteristike i kompatibilnost Moto Tag-a

Moto Tag koristi Google-ovu infrastrukturu Find My Device, kako za podatke o lokaciji tako i za zaštitu privatnosti. Tracker nije mnogo koristan ako prestane da radi, a Motorola tvrdi da će Moto Tag trajati godinu dana sa jednim punjenjem baterije, pod optimalnim uslovima. U implicitnom priznanju da je dizajn ovih trackera već standardizovan, Motorola je napomenula da Moto Tag odgovara “većini dodataka trećih strana već prisutnih na tržištu.” Dakle, ako ste koristili AirTags ili jedan od sličnih Bluetooth trackera na tržištu, Moto Tag bi trebalo da radi sa vašom postojećom futrolom. Može biti dobra opcija za svakoga ko je zainteresovan za kupovinu jednog od novih sklopivih telefona kompanije i želi da zadrži sve uređaje u okviru iste marke.

Bezbednosne brige i rešenja

Iako Bluetooth tracker-i imaju očigledne praktične prednosti, posebno za one od nas koji lako gube stvari, ozbiljne bezbednosne brige su takođe porasle u vezi sa ovim uređajima. Zabrinutosti oko uhođenja i krađe prate ovu kategoriju proizvoda od njihovog lansiranja, iako su Apple i Google nedavno pokrenuli retku zajedničku inicijativu kako bi pomogli u rešavanju tog problema. Tile se takođe suočio sa direktnijim bezbednosnim problemima kada je ranije ovog meseca došlo do proboja u sistemu hakovanja.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.