Microsoft najavio nove Android integracije za Windows 11

0
32
microsoft-najavio-nove-android-integracije-za-windows-11

ePlaneta


PCPress.rs Image

Iako je Microsoft ukinuo Windows Subsystem for Android, što je otežalo korisnicima Windows-a da pokreću Android aplikacije na svojim uređajima, kompanija nastavlja sa blagim poboljšanjima integracije između Android i Windows uređaja. 

PCPress.rs Image

Još uvek nije dostupno svim korisnicima Windows 11

Nedavno je predstavljen novi Phone Link app sa funkcijom koja omogućava korisnicima da šalju fajlove direktno sa svog Windows uređaja na Android telefon. Sada je Microsoft predstavio novu funkciju koja podiže Android-Windows 11 integraciju na viši nivo. Microsoft je počeo da uvodi novu funkciju za Windows Insiders korisnike u Beta kanalu, koja donosi njihov Android uređaj direktno u Start meni njihovog Windows 11 računara. Iako osnovna funkcionalnost ostaje nepromenjena, korisnici mogu da vide i upravljaju svojim Android uređajem direktno kroz novu bočnu traku u Start meniju njihovog Windows laptopa ili računara. Ova bočna traka se prikazuje pored Start menija u Windows-u. U bočnoj traci možete videti pregled telefona, status baterije i povezanost na vrhu. Ispod toga, možete upravljati porukama telefona, pozivima i fotografijama direktno iz Start menija. Pored toga, možete nastaviti određene aplikacije i aktivnosti tamo gde ste stali na telefonu. Na primer, sa podržanim aplikacijama, možete nastaviti sa slanjem poruka na Windows laptopu odakle ste stali na Android telefonu.

Iako funkcija izgleda veoma korisno, jedini nedostatak je nedostatak informacija o njenoj dostupnosti za stabilne korisnike Windows 11. Ova funkcija je trenutno dostupna samo korisnicima na Windows 11 Insider Preview Build 22635.3790 i novijim verzijama i zahteva Phone Link app verziju 1.24052.124.0 ili noviju. Čak i sa ovim ispunjenim zahtevima, čini se da Microsoft kaže da se funkcija postepeno uvodi na serverskoj osnovi.

Kada funkcija bude dostupna, moći ćete da je omogućite odlaskom na Settings → Personalization → Start. Iako funkcija još uvek nije dostupna za sve Windows uređaje, obećava da će Microsoft sa svakim ažuriranjem unaprediti integraciju sa Androidom. Phone Link-ova mogućnost da koristite svoj Android kao veb-kameru je već jedna od omiljenih alatki kolrisnika, a sa Copilot+ PC-ima zasnovanim na Snapdragon X Elite koji dolaze na tržište, ovo bi zaista moglo postati glavno rešenje za produktivnost na različitim platformama.

Izvor: Androidpolice

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.