LinkedIn uveo gaming sekciju

0
57
linkedin-uveo-gaming-sekciju

PCPress.rs Image

Iako je prepoznat kao poslovna mreža, LinkedIn želi da korisnicima ponudi i neka nova iskustva. Ona su do sada uglavnom bila vezana za poslovno ili edukativno okruženje, kao što je LinkedIn Learning, ali Microsoft već neko vreme želi da ovu mrežu „osveži“ i ubacivanjem gaming sekcije. Sada korisnici imaju mogućnost da na desktop i mobilnoj verziji portala, pristupe različitim logičkim igrama – Pinpoint, Queens i Crosslimb.

PCPress.rs Image

Pinpoint je igra asocijacija u kojoj igrač mora da pogodi u koju kategoriju spada određena reč. Crossclimb traži da pronađete reči, a zatim i da ih poređate u pravilnom redosledu kako biste dobili nove tragove, sve do završetka igre. I konačno, Queens bismo najbliže mogli da opišemo kao neku varijaciju Sudokua, ali bez brojeva.

Microsoft je odlučio da ograniči pristup ovim igrama, tako da ćete biti u mogućnosti da svaku od njih odigrate samo jednom dnevno. Kako je navedeno, cilj ovih igara je da vas opuste nakon radnog dana, a ne da potrošite pola radnog vremena igrajući ih… 

Odluka LinkedIn-a da se upusti u gaming ne bi trebalo da bude iznenađujuća. Kompanije koje se bave digitalnim sadržajem bore se da zarade novac sa smanjenjem prihoda od oglasa. Dodavanjem „igračkog“ sadržaja kompanije pokušavaju da privuku nove i angažuju stare korisnike da duže ostanu na mreži, a time i povećavaju šansu da vide reklamne sadržaje. LinkedIn to želi da uradi tako što je obezbedio različite metrike, pa korisnici mogu da prate svoje rezultate, ali i rezultate po kompanijama ili školama, kao i da vide ko od njihovih konekcija igra istu igru.

Izvor: The Verge

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.