Kako povezati PS5 kontroler sa vašim iPhone-om i iPad-om

0
53
kako-povezati-ps5-kontroler-sa-vasim-iphone-om-i-ipad-om

PCPress.rs Image

Kontrole na ekranu često mogu biti prilično nezgrapne. 

PCPress.rs Image

Evo kako možete koristiti vaš PS5 kontroler za bolje iskustvo

Sa igrama poput Assassin’s Creed Mirage i Resident Evil 4 koje dolaze na iPhone i iPad, sada je savršeno vreme da uživate u mobilnom igranju. Postoji samo jedan mali problem: kontrole na ekranu. Iako su ove kontrole funkcionalne, često mogu biti nezgrapne i neintuitivne. Ovo je posebno istinito za velike AAA igre. Ako imate PS5 kontroler negde u blizini, možete ga povezati sa vašim iPhone-om ili iPad-om kako biste uživali u udobnijem iskustvu.

DualSense Edge je jedan od najboljih kontrolera za iPhone, i savršeno radi sa bilo kojom igrom na iOS-u koja podržava kontroler. Samo imajte na umu da taktička povratna informacija i adaptivni okidači neće raditi za igre na App Store-u. Međutim, ove funkcije rade u određenom kapacitetu ako daljinski igrate igre koje potiču sa vašeg PS5 koristeći iPhone interfejs putem zvanične Remote Play aplikacije.

Povezivanje vašeg PS5 kontrolera sa vašim iPhone-om ili iPad-om je relativno jednostavan proces. Ovaj metod takođe radi za bilo koji drugi Bluetooth kontroler, ali bi nekoliko koraka bilo neznatno drugačije. Evo kako to funkcioniše za DualSense kontroler:

  • Pre nego što počnete proces uparivanja, pobrinite se da je vaš PS5 kontroler isključen. Da biste to uradili, pritisnite i držite PS dugme 10–15 sekundi. Kada se lampice pored touchpad-a ugase, vaš kontroler je isključen.
  • Sa vašim DualSense kontrolerom isključenim, pritisnite i držite PS dugme i dugme Share istovremeno. Kada lampica počne da treperi plavo, pustite oba dugmeta.
  • Otvorite vaš iPhone ili iPad i idite na aplikaciju Settings, zatim na Bluetooth podešavanja. Pobrinite se da je Bluetooth uključen (prekidač bi trebalo da bude zelen).
  • Vaš kontroler će se prikazati kao DualSense Wireless Controller pod Other Devices. Dodirnite ga da započnete proces uparivanja.
  • Vaš iPhone ili iPad bi vam mogao dati potvrdu za zahtev za uparivanje. Dodirnite Pair da biste nastavili.
  • Ako sve prođe dobro, trebalo bi da vidite Connected poruku pored DualSense kontrolera kada se upari. Ako ne, isključite kontroler i ponovite korake ponovo od početka.

Najbolji način za igranje igara na iPhone-u

Kada počnete da uživate u praktičnosti igranja sa DualSense kontrolerom na vašem mobilnom uređaju, nikada nećete hteti da se vratite nazad. Iako kontroleri poput Razer Kishi ili Backbone One mogu biti prenosniji i čak praktičniji, ne trebaju vam ako već imate PS5 kontroler. Međutim, preporučujemo da nabavite pristojan stalak (ili futrolu sa postoljem) kako biste bezbedno mogli postaviti svoj iPhone ili iPad.

Izvor: Xda-developers

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.