iPhone: Kad AI snima razgovore

0
29
iphone:-kad-ai-snima-razgovore

ERP 2024


PCPress.rs Image

Kompanija Apple je na ovogodišnjem WWDC događaju predstavila sve i svašta, između ostalog i AI opciju koja snima razgovore i potom sumira ono što je izgovoreno.

PCPress.rs Image

AI je svuda, to nam je već jasno. Uskoro stiže i na iPhone, pa će korisnici uz pomoć AI alatke moći da snimaju razgovore koji su ima važni, i to direktno iz Phone aplikacije. Opcija stiže s verzijom iOS 18, a pojavljivaće se na ekranu tokom pozivanja, zajedno s uobičajenim tasterima “End” i “Mute”.

Druga strana će dobijati obaveštenje kada korisnik počne sa snimanjem, što znači da nova funkcija neće raditi bez pristanka. Još uvek se ne zna da li će funkcionisati samo za one koji imaju iOS 18 i da li će moći da se koristi i kada sagovornik nema iPhone već neki drugi telefon.

Nakon završetka razgovora transkripcija će biti dostupna u Notes aplikaciji, a pored celog razgovora korisnik će moći da dobije i verziju u kojoj je samo ono što je najvažnije. Sigurno je da kompanije koje prodaju softver za transkripciju sada osećaju pritisak, na prvom mestu Otter.ai.

Izvor: Mashable

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.