Internet Archive pod konstantnim DDoS napadima već danima

0
28
internet-archive-pod-konstantnim-ddos-napadima-vec-danima

PCPress.rs Image

Ako niste mogli da pristupite Internet Archive-u i njegovom Wayback Machine-u proteklih nekoliko dana, to je zato što je sajt bio pod napadom. Neprofitna organizacija je objavila da je trenutno u “trećem danu odbijanja povremenih DDoS cyber napada” u blog postu. Tokom vikenda za Memorial Day, organizacija je objavila na Twitteru/X da većina njihovih usluga nije dostupna zbog zlonamernih aktera koji bombarduju njihov sajt sa “desetinama hiljada lažnih informacija u sekundi.” U utorak ujutro, upozorili su da “nastavljaju da imaju prekide u usluzi” jer napadači nisu prestali da ih ciljaju.

PCPress.rs Image

Sigurnost podataka i odgovori na napad

Podaci sa sajta se, međutim, ne čine pogođenim, i dalje možete pregledati sadržaj prethodnih stranica kada ste mogli pristupiti sajtu. “Na sreću, kolekcije su sigurne, ali nam je žao što je napad uskraćivanjem usluge povremeno onesposobio naš sajt tokom ovih poslednjih tri dana,” rekao je Brewster Kahle, osnivač Internet Archive-a, u izjavi.

Internet Archive još nije identifikovao izvor napada, ali su razgovarali o tome kako su biblioteke i slične institucije sve češće na meti napada ovih dana. Jedna od institucija koje su spomenuli bila je Britanska biblioteka, čiji je online informativni sistem prošle godine bio zadržan za otkup od strane hakerske grupe. Takođe su spomenuli kako se suočavaju sa tužbama od strane američke izdavačke i muzičke industrije, koje ih optužuju za kršenje autorskih prava.

Izvor: Engadget

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.