I poslednji developeri su završili sa podrškom za Cyberpunk 2077

0
35
i-poslednji-developeri-su-zavrsili-sa-podrskom-za-cyberpunk-2077

Prošlo je devet meseci od lansiranja Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, prvog i poslednjeg proširenja za Cyberpunk 2077 iz 2020. godine. U ovom trenutku, CD Projekt Red je rešio sve glavne probleme i potpuno prepravio brojne igračke sisteme od nule. Sada je tim napokon spreman da nastavi dalje.

CD Projekt Red redovno obaveštava o napretku svojih mnogobrojnih projekata u razvoju svakog kvartala. Prošle godine, nakon lansiranja Phantom Liberty, saznali smo da se razvoj Cyberpunk 2077 polako privodi kraju. Postepeno, tim koji je radio na Cyberpunku je premešten na druge projekte, kao što su The Witcher 4, Cyberpunk 2 i drugi.

Sada je razvojni tim za Cyberpunk 2077 zvanično raspušten, a poslednji preostali programeri su prešli na druge projekte ovog meseca. Trenutno, CD Projekt Red intenzivno radi na The Witcher 4, koji će biti prva igra ove kompanije koja koristi Unreal Engine, umesto njihovog sopstvenog motora.

Cilj prelaska na drugi engine bio je da se obezbedi robustan set alata i stručna podrška od strane Epic Gamesa, kako bi se razvojni tim fokusirao na kreiranje, umesto na rešavanje problema sa engineom ili čekanje implementacije novih funkcija. Trenutno, tim za Project Polaris je najveći u CDPR, iako tim za Cyberpunk 2 takođe raste. Pored toga, nekoliko programera radi na remake-u The Witcher 1, kao i na spin-off igri smeštenoj u Witcher univerzumu.

Read More