Forza serijal dobija konkurenciju od strane bivših developera u saradnji sa Amazonom

0
32
forza-serijal-dobija-konkurenciju-od-strane-bivsih-developera-u-saradnji-sa-amazonom

Amazon Games je nedavno potpisao ključne partnerske ugovore sa spoljnim razvojnim timovima. Par meseci nakon što su se složili da će objaviti sledeću AAA igru Tomb Raider serijala od strane Crystal Dynamics, Amazon je sada najavio novu saradnju sa Maverick Games, studijem osnovanim od strane bivših veterana iz Playground Games, a njihova prva igra će očigledno biti direktni konkurent Forza Horizon igrama.

Studio Maverick Games, smešten u Warwicku, VB, potpisao je ugovor sa Amazonom za svoju prvu igru. Ova AAA, višeplatformska igra otvorenog sveta izaziva konkurenciju naslovima kao što su Forza Horizon, The Crew ili Need for Speed.

Maverick Games je osnovan 2022. godine od strane nekoliko članova osnovnog tima koji su prethodno radili na Forza Horizon igrama. Zanimljivo je da je šef studija niko drugi do Mike Brown, bivši kreativni direktor Forza Horizon franšize.

Ova trenutno nenajavljena trkačka igra će biti dostupna za PC, Xbox Series X/S i PS5. Studio već ima oko 60 zaposlenih koji rade na igri, a trenutno su otvorene i brojne pozicije za nove članove tima.

Read More