Forza Horizon 4 odlazi iz digitalnih prodavnica

0
35
forza-horizon-4-odlazi-iz-digitalnih-prodavnica

Jedan od problema sa kojim se mnogi developeri video igara sreću je potreba da se njihove igre uklone iz digitalnih prodavnica zbog isteka licenciranih ugovora. Jedan od najčešćih razloga za ovo su trkačke igre. Mnogi fanovi Forza serijala su se nadali da će Forza Horizon 4 iz 2018. godine možda proći bez iste sudbine, zbog ranijih izjava od samog Microsofta. Nažalost, igra se uklanja iz prodaje kasnije ove godine.

Obaveštajenje je objavljeno na blogu tima Playground Games: “Zbog licenciranja i sporazuma sa našim partnerima, Forza Horizon 4 biće uklonjen sa digitalnih platforma (Microsoft Store i Steam) 15. decembra 2024. To znači da igra i njen dodatni sadržaj više neće biti dostupni za kupovinu putem online prodavnica.”

Iako će neki trofeji postati nedostižni, tim je otkrio da “igrači koji već poseduju igru i njen sadržaj moći će da je normalno preuzmu i igraju, uključujući online, multiplayer i offline funkcije. Fizičke kopije igre kupljene nakon ovog datuma takođe će funkcionisati, sa upotrebljivim online funkcijama.”

Iako nije baš iznenađujući ishod za igru, krajem 2022. godine predstavnik Forze je tvrdio da “ne planiramo da uklanjamo Forza Horizon 4 iz prodaje u skorije vreme!”

Da li se godina i po može smatrati “skorim vremenom” je diskutabilno, ali bez obzira na to, šteta je što skoro sve trkačke igre na kraju podlegnu istoj sudbini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More