Final Fantasy Tactics dobija Remastered verziju

0
52
final-fantasy-tactics-dobija-remastered-verziju

Producenti u Square Enix su već neko vreme nagoveštavali povratak Final Fantasy Tactics, ali do sada ništa nije bilo zvanično najavljeno. To bi moglo da se promeni uskoro, jer Jason Schreier izveštava da je remaster na putu.

Jason Schreier, ranije iz Kotaku, a nedavno iz Bloomberga, ima vrlo dobar dosije kada je reč o izveštavanju o razvoju igara i napisao je više knjiga koje pokrivaju otkazivanja, zatvaranja studija i razne borbe koje ulaze u stvaranje igara. Nedavno se Schreier uključio u Reddit thread koji je raspravljao o kredibilitetu lekera poznatog kao ‘Midori’, koji se sam razotkrio kao prevarant tokom vikenda da bi rekao da je Midori barem jednu stvar pogodio – Final Fantasy Tactics se vraća.

Ukratko, “Final Fantasy Tactics Remaster je stvaran i događa se”. Nemamo pojma zašto izlazak traje tako dugo, s obzirom da je Square Enix navodno imao planove za ovaj remaster još od 2021. godine, kada je procurela master lista GeForce Now fajlova na internetu, otkrivajući stotine neobjavljenih igara unapred. Tokom poslednjih nekoliko godina, mnoge od igara prikazanih u tom curenju su najavljene.

Final Fantasy Tactics se pojavio u ovom curenju, ali do sada Square Enix nije zvanično ništa najavio. Međutim, prošle godine je producent Square Enixa nagovestio to, a ranije ove godine je drugi producent iz Square rekao da je “verovatno pravo vreme” za remaster Tacticsa. S tim u vidu, čini se da bi najava mogla da stigne 2024. godine, možda na sledećem Nintendo Directu, koji je iza ugla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More