FIFA 2K25 potencijalno izlazi ove godine

0
76
fifa-2k25-potencijalno-izlazi-ove-godine

Dugoročno partnerstvo između EA i FIFA završilo se prošle godine, sa EA koji je odbacio zvanični brending FIFA za buduće fudbalske igre. U budućnosti, EA će izdavati EA Sports FC, ostavljajući FIFA da pronađe novog partnera za razvoj. Mnogi od nas su očekivali da će najveći rival EA-a u areni sportskih igara, 2K Games, preuzeti licencu i sada je ta ponuda navodno zvanično potvrđena.

U budućnosti, trebali bismo videti FIFA 2K igre, počevši sa FIFA 2K25 kasnije ove godine. 2K Games ima dugu istoriju sa sportskim igrama, pokrivajući glavne sportove poput košarke, golfa i WWE. Sada će 2K Games dodati fudbal na listu, prema mohplay Inc.

Situacija ovde je malo komplikovana. Iako EA više nema FIFA licencu, ima sve individualne licence za korišćenje stvarnih timova, dresova i igrača u igri, tako da EA Sports FC i dalje funkcioniše kao iste FIFA igre koje poznajemo decenijama. EA ima neke od ovih licenci ekskluzivno, tako da 2K može biti u nezgodnom položaju gde mora da se osloni na lažna imena, što bi moglo uticati na komercijalnu održivost igre. FIFA je uvek dominirala PES-om u prodaji delom zbog tačnog prikaza igrača i klubova u igri.

Mislim da je takođe vredno napomenuti da, iako EA dobija puno kritika za svoje mikrotransakcije, 2K Games je jednako loš, ako ne i gori u nekim slučajevima. NBA 2K je posebno postao sve skuplji za igranje u poslednjim godinama, sa developerima koji usporavaju napredovanje i isplate ‘VC’, i čine kupovine skupljim. To je jedan od najgrubljih primera prekomerne monetizacije u celoj industriji, praktično prisiljavajući igrače da kupe, ili se suoče sa mesecima grindanja da bi unapredili svoje kreirane igrače u modu karijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More