Emulacija PS4 napreduje: shadPS4 pokreće i igra 3D igre!

0
30
emulacija-ps4-napreduje:-shadps4-pokrece-i-igra-3d-igre!

Emulatori za PS4 još imaju mnogo do idealnog rada, ali se radi na više njih istovremeno. Tim iza RPCS3 takođe radi na sopstvenom emulatoru, a svi developeri se nadaju da uskoro omoguće igranje celokupne biblioteke prethodne generacije konzole.

Iako je napredak do sada bio priličeno spor, jedan konkretan emulator je napravio značajni skok. shadPS4 sada može da pokrene i pokreće 3D igre, što ga čini iznad većine drugih emulatora za ovu konzolu.

Kako je podeljeno na Twitteru, ovaj emulator sada može da pokrene i igra One Piece, što pokazuje njegov nedavni napredak. Međutim, važno je napomenuti da igra nije u potpunosti prolazna od početka do kraja.

Takođe prikazuje razne vizuelne greške čim igranje počne, ali je napredak i dalje značajan. Do sada su PS4 emulatori bili limitirani na pokretanje takvih igara ili igranje osnovnih igrica baziranih na 2D sprite grafici.

Štaviše, ShadPS4 je uspeo da pokrene i kompleksnije igre poput Persona 5 i Resident Evil Origins Collections. Tim bi mogao učiniti ove igre još funkcionalnijim uz više rada i vremena.

Iako napredak trenutno možda ne izgleda impresivno, on bi na kraju mogao dovesti do toga da Bloodborne bude moguće igrati na PC-u, što bi ispunilo dugogodišnju želju publike.

PS4 je prošlavio 10 godina prošle godine, tako da je krajnje vreme da dobijemo funkcionalan emulator. Čak i uz PlayStationov pokušaj da se prebaci na PC, ova konzola ima ogromnu biblioteku koja ostaje neistražena i nedostupna PC igračima, što daje ovim projektima emulacije veliku važnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More