Embracer odustao od nove Red Faction igre 2023. godine

0
39
embracer-odustao-od-nove-red-faction-igre-2023.-godine

Embracer Grupa je tokom poslednjih 18 meseci pokušavala da reši svoju finansijsku situaciju zatvaranjem studija, prodajom drugih i otkazivanjem različitih projekata u potrazi za komercijalno održivim igrama. TimeSplitters, koji ima kultne pratioce, je otkazan, a slično popularna franšiza, Red Faction, takođe je imala slično otkazivanje u protekloj godini.

Prema izveštaju Rock Paper Shotgun, novu igru iz serijala Red Faction je Embracer odobrio pre nego što su finansijski problemi postali javni. Igra je trebalo da prati stope Red Faction: Guerrilla, ali je otkazana krajem 2023. godine.

Tim u Fishlabs studiju je radio na ovoj igri pod kodnim imenom Projekat Beli i koristio je kostime i trejler kako bi predstavio vizuelni cilj igre i ubedio rukovodstvo da podrži projekat. Nažalost, glasanje među rukovodiocima je bilo podeljeno, i umesto budžeta, rukovodstvo Fishlabsa je dobilo nalog da otpusti sve zaposlene koji nisu trenutno angažovani na projektu koji je dobio zeleno svetlo.

Nova igra bi se odvijala 100 godina nakon događaja u Red Faction: Guerrilla. Trenutno nije jasno da li Red Faction ima dovoljno komercijalne vrednosti za Embracer da uloži u novu igru iz ovog serijala. Takođe, pitamo se i o budućnosti drugih franšiza kao što su Deus Ex, TimeSplitters, Saints Row i drugi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More