Dron TY-3R je u osnovi leteći splav za spašavanje

0
48
dron-ty-3r-je-u-osnovi-leteci-splav-za-spasavanje

Kada je sigurnost na otvorenoj vodi u pitanju, svaka sekunda je važna. Što brže možete stići do osoba u nevolji, veća je šansa da im spasite život. Dok tehnologije poput U Safe i EMILY omogućavaju brzu upotrebu, one mogu biti ometene na talasima kao vodena vozila. Pogredajte vodeni dron za spašavanje TY-3R Flying Lifebuoy od kineskog proizvođača dronova Didiok Makings. Kao što ime sugeriše, ovaj uređaj je u osnovi splav za spašavanje koji leti prema korisnicima na vodi u nevolji, nudeći brzu alternativu odgovora.

TY-3R može leteti brzinom do 13 m/s (oko 47 km/h), brzo pružajući pomoć plivačima i pruža ključno vreme dok spasioci na vodenoj plovnoj spravi dolaze na lice mesta. Dron se može pohvaliti značajnom gornjom visinom leta od 4200 metara, što mu omogućava da lako pređe preko velikih brodova i stigne do odredišta.

Malo veći od običnog splava za spasavanje, uređaj ima dimenzije 935 x 935 mm i visok je 121 mm. Nudi plovnost od 190 N, dovoljno da podrži dve odrasle osobe, i vodootporan je sa IP68 rejtingom, što mu omogućava da bude uronjen do 1,5 metara do sat vremena. Dakle, u slučaju da bude potopljen, preživeće kako bi ispunio svoje obaveze. Ima mogućnost uzletanja i sletanja na vodu, i gašenje motora prilikom sletanja kako bi se osigurala bezbednost onih u vodi. Takođe, njegovi rotori su zaštićeni rešetkama kako bi se osigurala bezbednost udova korisnika.

Dron TY-3R Flying Lifebuoy

TY-3R ima domet daljinskog upravljanja od jednog kilometara i ne zahteva vidno polje, zahvaljujući podesivoj kameri od 720p koja pruža realan prikaz preko integrisanog monitora od 5 inča na daljinskom upravljaču. Daljinski upravljač sadrži džojstike za manevrisanje i nudi funkcije jednog dodira za uzletanje i jednog dodira za povratak. Kada su osobe spašene, operater jednostavno može pritisnuti dugme da pozove dron nazad na svoju bazu – ako ga ljudski spasioci nisu uzeli sa sobom.

Dron TY-3R Flying Lifebuoy je dostupan po ceni od 11.803 dolara.

Read More