ChatGPT je integrisan u Apple Intelligence

0
41
chatgpt-je-integrisan-u-apple-intelligence

PCPress.rs Image

Apple sarađuje sa OpenAI-jem za upite zasnovane na oblaku koristeći GPT-4o.

PCPress.rs Image

Novi Siri će koristiti ChatGPT

Kao što se pretpostavljalo, Apple je potvrdio na WWDC 2024 da sarađuje sa OpenAI-jem kako bi doveo ChatGPT na iPhone i druge uređaje. GPT-4o će pokretati upite zasnovane na oblaku u operativnim sistemima iOS 18, iPadOS 18 i macOS Sequoia.

Craig Federighi iz Apple-a, rekao je da će novi Siri pokretati veštačka inteligencija (uz vašu dozvolu). Siri će koristiti bazu znanja ChatGPT-a “kada bi to moglo biti korisno.”

Primeri uključuju traženje ideja za meni za složeni obrok sa specifičnim sastojcima. Takođe, možete uključiti fotografije sa svojim pitanjima. Možete tražiti savet za dekoraciju na osnovu specifičnog detalja ili rasporeda boja na priloženoj slici. Pored toga, možete pitati Siri o dokumentima, prezentacijama i PDF-ovima.

Sa svojom novom funkcijom Compose, ChatGPT će se integrisati sa sistemskim alatima za pisanje Apple-a. Apple je uključio primer kreiranja prilagođene priče za laku noć koja uključuje specifična interesovanja deteta. Značajno je da je Apple napomenuo da biste “trebali proveriti važne informacije zbog grešaka.”

Apple navodi da možete pristupiti ChatGPT-u besplatno bez kreiranja naloga. Kompanija navodi da vaši zahtevi i korisnički podaci neće biti evidentirani. Ako ste već pretplaćeni na ChatGPT (Plus, Teams ili Enterprise), možete povezati svoj nalog i pristupiti dodatnim plaćenim funkcijama putem iskustava sa Apple Intelligence.

Apple je naglasio da ćete imati kontrolu nad time kada se koristi i biće potrebno da date eksplicitnu dozvolu za svaki upit zasnovan na oblaku pomoću ChatGPT-a.

Integracija ChatGPT-a biće dostupna u iOS 18, iPadOS 18 i macOS Sequoia, ali funkcije OpenAI stižu “kasnije ove godine.” Apple je naveo da će dodati podršku za druge AI modele u budućnosti, što očigledno potvrđuje da nema dugoročni ekskluzivni ugovor sa OpenAI-jem.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.