ChatGPT dobija Mac aplikaciju 

0
54
chatgpt-dobija-mac-aplikaciju 

BIZIT plus

PCPress.rs Image

ChatGPT sada ima desktop aplikaciju – ali je za sada dostupna samo na macOS-u. OpenAI CTO Mira Murati objavila je vest tokom događaja gde je takođe rekla da ChatGPT dobija osveženo korisničko sučelje. 

PCPress.rs Image

U demonstraciji koju je prikazao OpenAI, korisnici su mogli da otvore aplikaciju ChatGPT desktop u malom prozoru, pored drugog programa. Postavljali su pitanja ChatGPT-u o tome šta je na njihovom ekranu – bilo tako što su kucali ili izgovarali. ChatGPT bi tada mogao da odgovori na osnovu onoga što „vidi“. 

OpenAI kaže da korisnici mogu da postave pitanje ChatGPT-u koristeći prečicu na tastaturi Option + Space, kao i da prave snimke ekrana i razgovaraju o njima u aplikaciji. I besplatni i plaćeni korisnici će moći da pristupe novoj aplikaciji, ali će ona biti dostupna samo korisnicima ChatGPT Plus-a od danas pre šireg uvođenja u „narednim nedeljama“. 

OpenAI planira da pokrene Windows verziju aplikacije „kasnije ove godine“. ChatGPT je već dostupan kao aplikacija za iOS i Android. 

OpenAI je takođe podelio sliku novog korisničkog interfejsa ChatGPT-a na vebu, i izgleda da dolazi sa prilično malim promenama na početnom ekranu i izgledu poruka. „Znamo da ovi modeli postaju sve složeniji“, objašnjava Mirati. „Ali želimo da iskustvo interakcije zapravo postane prirodnije, lakše i da se uopšte ne fokusirate na korisnički interfejs, već da se fokusirate na saradnju sa ChatGPT-om.“ 

Pored nove aplikacije i novog korisničkog interfejsa, kompanija je pokazala i svoj novi GTP-4o model, koji je besplatan za sve korisnike. 

Izvor: TheVerge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.