CDPR će češće objavljivati AAA igre

0
39
cdpr-ce-cesce-objavljivati-aaa-igre

CD Projekt Red (CDPR) je poznat razvojni studio iza mnogih najvećih RPG igara u industriji. Studio je ranije bio poznat po serijalu Witcher, a zatim je 2020. godine izdao Cyberpunk 2077. Ova igra je prvobitno predstavljala nisku tačku u istoriji kompanije CDPR.

Međutim, percepcija Cyberpunk 2077 se potpuno promenila tokom vremena. Sada tim radi na nastavku Cyberpunk 2077, kao i na The Witcher 4. Obe igre se očekuje da zahtevaju još nekoliko godina rada, ali studio želi da češće izdaje velike igre.

Kako je napomenuto na Neogafu, tokom kvartalnog izveštaja CDPR-a u utorak, kompanija je pitala da li želi da se fokusira na više od jedne velike igre istovremeno.

“Možete očekivati da ćemo izdati više naslova, a ritam lansiranja je nešto što definitivno planiramo da povećamo.” – zajednički izvršni direktor Michal Nowakowski.

CEO je takođe rekao da je kompanija radila na dva projekta tokom razvoja Phantom Liberty ekspanzije. DLC je opisan kao projekat veličine igre, budući da je na njemu radilo 300 ljudi tokom dužeg vremenskog perioda.

Dok je tim radio na ekspanziji, jedan tim je radio na The Witcher 4, dok je drugi tim vodio razvoj nastavka Cyberpunk 2077. Stoga, nastavljajući sa ovim pristupom, razvojni tim ima za cilj da istovremeno cilja više od jedne igre¹.

Read More