Blast from the past: Streets of Rage (1991)

0
45
blast-from-the-past:-streets-of-rage-(1991)

Kako se gejming industrija oporavljala od velikog kraha sredinom 80-ih, i konkurencija na tržištu je rasla. Kompanije su nastojale da ostanu u korak sa rivalima, pa makar ”iskopirali tuđi domaći zadatak”. Jedan takav primer je SEGIN Streets of Rage, beat ’em up naslov koji je vukao inspiraciju iz igara poput Double Dragon i Final Fight.

Najveća čar Streets of Rage-a je njegova neprestana akcija. Kao u SEGINOJ prethodnoj beat ’em up igri, Golden Axe, horde neprijatelja će vas saletati sa svih strana, a na vama je da ih porazite kako biste prešli na sledeći ”ekran”. U ratu protiv kriminala niste sami, jer igra podržava i kooperativni multiplejer mod za dva igrača. Gejmplej je dodatno začinjen sa oružjima poput metalnih šipki, bejzbol palica i noževa, ali i pomoćnim itemima koji vraćaju HP, kao što su jabuke i pečeni pilići.

Pored uzbudljivog i dinamičnog gejmpleja, zaštitni znak Streets of Rage serijala je njegov kultni soundtrack koji je komponovao Yuzo Koshiro. U numerama možemo da čujemo jak uticaja house, techno, R&B i hip hop muzike, a sam Koshiro je izjavio da je želeo da bude prvi kompozitor koji bi uveo ove žanrove u svet video igara. 

Originalni Streets of Rage se danas smatra klasikom u beat ’em up žanru. Serijal je zaživeo i tri decenije kasnije, a 2020. godine je dobio svoj četvrti nastavak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More