Be My Eyes: Aplikacija preko koje možete da pomognete

0
50
be-my-eyes:-aplikacija-preko-koje-mozete-da-pomognete

ERP 2024


PCPress.rs Image

U svetu je preko 340 miliona slabovidih osoba, a Be My Eyes je aplikacija koja bi bar malo mogla da im olakša život. Iz kompanije kažu da je besplatna i obećavaju da će tako i ostati.

PCPress.rs Image

Glavni cilj je da svet postane dostupniji slepim osobama i osobama čiji je vid oštećen. Funkcioniše tako što ih povezuje sa volonterima koji postaju njihove oči, a sve se dešava preko video poziva. Aplikacija može da se nađe u Google Play prodavnici, a svako može da postane volonter i pomogne u različitim situacijama – od kupovine odeće, do ozbiljnijih zadataka.

Dovoljno je da osoba kojoj je potrebna pomoć uđe u aplikaciju i pokrene video poziv. Nakon toga volonter stupa u akciju – pomaže u sklapanju boja kada je odevanje u pitanju, asistira prilikom snalaženja u nepoznatom prostoru i radi sve što je od pomoći.

Aplikacija je lansirana još 2015. godine, a do sada se prijavilo oko 7 miliona volontera i 600 hiljada onih koji traže pomoć. U meniju može da se izabere jezik, a pored engleskog i drugih većih jezika, tu su i hrvatski, bosanski i srpski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.