Amazon će investirati 1,3 milijarde dolara u Francusku

0
59
amazon-ce-investirati-1,3-milijarde-dolara-u-francusku

PCPress.rs Image

Investicija će otvoriti 3.000 radnih mesta.

PCPress.rs Image

Choose France

Amazon je saopštio da će investirati više od 1,2 milijarde evra u svoje poslovanje u Francuskoj. Na taj način će se stvoriti više od 3.000 stalnih radnih mesta u toj zemlji.

Francusko predsedništvo je saopštilo da će Amazon i druge kompanije, uključujući GSK i Accenture najaviti investicije vredne milijarde evra kao deo godišnjeg događaja “Choose France”. Investicija AWS povećala bi cloud infrastrukturu u oblasti Pariza kako bi podržala rastuće mogućnosti generativne veštačke inteligencije (GenAI) u Francuskoj. Shodno tome povećaće se i logistička infrastruktura u regionu Auvergne-Rhône-Alpes, navela je kompanija u saopštenju.

Rastuća popularnost GenAI povećava potražnju za cloud uslugama a Francuska je postala centar za veštačku inteligenciju, sa obećavajućim startup kompanijama kao što su Mistral i Poolside. Kompanije poput Meta i Google-a otvorile su AI istraživačke centre u zemlji. Amazon je od 2010. godine uložio više od 20 milijardi evra u svoje poslovanje u Francuskoj. Kompanija zapošljava više od 22.000 stalnih radnika u svojim cloud i online maloprodajnim poslovima.

“Ova radna mesta su dodatak na 2.000 radnih mesta koje smo najavili za 2024. godinu,” rekao je Frédéric Duval, menadžer Amazona za Francusku.

Deo investicije će se koristiti i za proširenje logističke mreže kako bi se povećala brzina isporuke i smanjile emisije ugljen-dioksida. Amazon ima više od 35 logističkih objekata u Francuskoj.

Izvor: Reuters

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.