Akcionari Tesle odobrili paket plata Elona Muska

0
36
akcionari-tesle-odobrili-paket-plata-elona-muska

PCPress.rs Image

Takođe su odobrili premeštanje sedišta kompanije u Teksas.

PCPress.rs Image

“Volim vas ljudi”

Akcionari Tesle ponovo su odobrili višemilijarderski paket plata Elona Muska nekoliko meseci nakon što ga je sud u Delaveru poništio. Tokom godišnjeg sastanka akcionara proizvođača električnih automobila, deoničari kompanije odobrili su predlog za ponovno uspostavljanje Musk-ovog paketa plata, koji trenutno vredi oko 48 milijardi dolara.

Sudija Kathaleen McCormick prethodno je nazvala Musk-ov paket plata, koji je vredeo 56 milijardi dolara kada je prvi put odobren 2018. godine, “nepojmljivom sumom.” Musk je odgovorio preteći da će prebaciti sedište kompanije u Teksas. Tokom sastanka Tesle, akcionari su zvanično odobrili taj potez.

Odobrenje Musk-ove kompenzacije ne garantuje da će njegov zapanjujući paket plata biti ponovo uspostavljen. Prema izveštajima, glasanje ne poništava prvobitnu presudu sudije, ali Tesla će gotovo sigurno podneti žalbu i ukazati na najnovije glasanje akcionara kao dokaz da su deoničari kompanije to odobrili.

Očekivano, Musk je bio zadovoljan glasanjem. “Želim da započnem rekavši, vau. Volim vas, ljudi,” rekao je nakon što je izašao na binu na sastanku akcionara. Kasnije Musk je rekao da ponovo uspostavljanje njegove plate neće uticati na njegovu kratkoročnu posvećenost Tesli. “Važno je naglasiti da su to akcije Tesle koje moram da držim pet godina. To zapravo nije gotovina, i ne mogu da pobegnem, niti bih želeo.”

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.