Adobe zapretio tužbom zbog “kopiranja” logoa

0
60
adobe-zapretio-tuzbom-zbog-“kopiranja”-logoa

PCPress.rs Image

Apple je nedavno „olabavio“ svoja pravila, dozvoljavajući da proizvođači na App Store-u postavljaju game emulatore. To je dovelo da retro game emulator Delta postane jedna od najpopularnijih aplikacija u prodavnici. Međutim, veliko interesovanje prouzrokovalo je i neke neželjene posledice – Adobe je uočio da Delta logo suviše liči na njihov i pripretio je autorima aplikacije da bi mogli da se suoče sa pravnim posledicama.

PCPress.rs Image

Oba logoa imaju „izlomljeni“ trougao, sličan grčkom slovu „delta“. Adobe-ov logo je crven sa belim, debljim slovom, koje se proteže od ivice do ivice logoa. Delta logo čini stilizovano belo slovo na ljubičastoj podlozi, manje je i tanje nego kod Adobe-a. Nema sumnje da ova dva logoa liče, ali je isto tako činjenica da ove dve kompanije funkcionišu u različitim industrijskim granama. Teško da će Adobe ikad ući na tržište retro game emulatora, a još teže je zamisliti da bi Delta mogla da uđe na tržište u kome Adobe dominira. Šansa za stvaranje konfuzije je minimalna, ali očigledno je da Adobe ne misli tako.

Njihovi advokati su poslali upozoravajuće pismo 7. maja, navodeći da bi Delta mogla da se suoči sa pravnim konsekvencama ukoliko ne promeni svoj logo, jer smatraju da su prekršena Adobe-ova prava. U email-u su naveli da Deltin logo suviše liči na njihovo „A“ u logou. Advokati su dali rok od 10 dana za za odgovor. U međuvremenu, Delta je dobila email od Apple-a u kome su naveli da Adobe zahteva od njih da se ukloni Delta aplikacija iz prodavnice.

Delta je odgovorila na oba email-a, navodeći da njihov logo predstavlja stilizovano grčko slovo „delta“, a ne „A“ kako je Adobe naveo, ali da će ipak promeniti svoj logo. Samo nekoliko dana posle toga, lansirali su novi logo, koji izgleda kao slomljeni trougao. Dizajn novog logoa nije tako jednostavan i čist kao originalni, ali to je mala cena po poslovanje u odnosu na eventualnu Adobe-ovu tužbu.

Izvor: TechCrunch

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.