Zvanični dark mode još uvek ne stiže na Android

Ovih dana je bilo dosta ushićenja oko informacije da Google donosi zvanični “dark mode” na Android, ali prema svemu sudeći od ovoga neće biti ništa. Bar za sada…

Prvobitna informacija, koju je preneo predstavnik kompanije Google, je sugerisala da Google dodaje novu “dark mode” opciju, koja bi trebalo da stigne u budućoj verziji Androida. Nije potvrđeno kada bi trebalo da se pojavi, ali su korisnici bili ushićeni zbog informacije da tamni mod stiže. Nažalost, objava koja je pokrivala ovu temu, je u međuvremenu dopunjena ne toliko optimističnim vestima.

Navodno, došlo je do nesporazuma “iza scene” kada je u pitanju objava u pomenutoj temi, a ono što stiže nije pravi tamni mod. Umesto toga, u pitanju je alatka namenjena i usmerena ka developerima koja njima omogućava testiranje i donošenje night mode-a na njihove aplikacije. Prema navodima, ovo je opcija koja je prisutna u Androidu još od Froyo verzije.

Naravno, ovo je izazvalo veliko razočarenje kod korisnika i Android fanova, a ostaje da se vidi da li će prethodno ushićenje naterati Google da razmisli i o donošenju pravog tamnog moda na Android.

Izvor: 9to5google

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/zvanicni_dark_mode_jos_uvek_ne_stize_na_android-75111