Zuckerbergova vizija o ujedinjenoj platformi i privatnosti

U svom novom blog postu, Mark Zuckerberg je iznio svoju viziju o orijentiranju najveće društvene mreže na zaštitu privatnosti te stapanju WhatsAppa, Messengera i Instagrama u jedinstvenu platformu.

Šef Facebooka kaže da je svjestan pada ugleda društvene mreže u posljednjim godinama, do čega je došlo zbog nedovoljno ozbiljnog pristupa pitanjima o zaštiti privatnosti, pa obećava da će sve svoje servise preurediti kako bi se temeljili upravo na "principima privatnosti" i kaže da će se pobrinuti da vas vaša online aktivnost iz prošlosti neće proganjati u budućnosti.

U svojem dugoročnom planu Zuckerberg namjerava stopiti svoje servise za poruke – WhatsApp, Instagram Direct i Facebook Messenger u jednu platformu koja će omogućiti korisnicima da iz nje komuniciraju kroz sve tri aplikacije.

Sve to će biti opremljeno sustavima end-to-end enkripcije koja bi trebala onemogućiti pristup onome kojem nešto nije namijenjeno, a to se odnosi na hakere, kriminalce i državne agencije.

Kako će sve do točno funkcionirati i kada će doći do nekih drastičnih promjena šef Fejsa nije rekao, no čitav blog post možete pronaći na ovoj poveznici.

Original Article