Zoom zove radnike da se vrate u kancelarije

0
82
zoom-zove-radnike-da-se-vrate-u-kancelarije

BIZIT 23


PCPress.rs Image

Zoom je procvetao tokom pandemije korona virusa, budući da su svi radili od kuće. Video servis je zbog toga poslednja kompanija od koje se očekivalo da svoje zaposlene pozove da se vrate u kancelarije.

PCPress.rs Image

Saopštenje u kojem stoji da svaki zaposleni koji živi u krugu od oko 80 kilometara od Zoom kancelarije mora da dođe na posao je mnoge iznenadilo, a najviše radnike. Od onih koji budu putovali se očekuje da bar dva dana nedeljno provedu u kancelariji, što i nije tako strašno. Ova odluka će počev od avgusta uticati na živote 7.400 radnika, a iz kompanije kažu da je rad iz kancelarije u kombinaciji s radom od kuće najefikasniji za Zoom.

Došlo se do zaključka da je za dobro obavljen posao potrebna interakcija uživo s kolegama, što je neka vrsta anti-reklame za proizvod koji Zoom nudi. Budući da obećava iskustvo koje se ne razlikuje od rada u kancelariji, neobično je da direktori kompanije ne veruju da Zoom može da obezbedi isto i za njihove zaposlene.

PCPress.rs Image

Vrednost deonica kompanije je opala od kad su mnoge firme odlučile da se radnici vrate u kancelarije, a procenjuje se da se od kraja karantina celokupna vrednost smanjila za bar 100 milijardi dolara. Zoom se sada okreće AI tehnologiji, pa se spekuliše da je to glavni razlog što se radnici zovu natrag  u poslovne zgrade.

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.