Zoom najavljuje ljudske avatare u sastancima

0
48
zoom-najavljuje-ljudske-avatare-u-sastancima

Top50


PCPress.rs Image

Uskoro stižu i šabloni za sastanke, reakcije u nizu i pitanja i odgovori.

PCPress.rs Image

Za sada u beta verziji

Zoom je najavio ljudske avatare za svoju aplikaciju za video sastanke. Poput Apple-a ili Zakerberga i Zoom sada prilagođava virtuelne likove kako bi oponašali pokrete ljudi i izraze lica. Ideja je da se u manje formalne sastanke unese zabava i korisnicima omogući da budu prisutni a da se pred kamerom ne pojavljuju direktno.

Ljudski avatari prate Zoom-ovo izdanje životinjskih avatara ranije ove godine. Kompanija predlaže korišćenje avatara kada jedete ili kada ne želite da koristite statičnu sliku profila. Ova funkcija je dostupna beta testerima i zahteva plaćeni nalog. Zoom navodi da će predstaviti nove crte lica, frizure i opcije prilagođavanja kako beta verzija bude napredovala.

Takođe, Zoom je najavio šablone kao prečice za različite vrste sastanaka. Postoji mogućnost kreiranja sopstvenih šablona ili izbor između tri gotova podešavanja. To uključuje velike sastanke, automatizovane titlove i automatski snimljeni sadržaj, seminare (strože postavke kontrole publike sa onemogućenim deljenjem ekrana) i K-12 (omogućene ankete i kvizove uz ograničavanje funkcija). Upustva za kreiranje šablona nalaze se na ovom linku.

Nekoliko novih opcija

Kompanija takođe uskoro dodaje stilizovane poruke i reakcije za ćaskanje na sastanku. Opcije za poruke će biti slične onima na Slack-u, Facebook Messenger-u ili iMessage-u. Poruke će se prikazivati za obe strane razgovora na jednom ekranu, hronološkim redosledom. Na ovaj način takođe se grupišu poruke. Reakcije pomoću emodžij-a pomažu u ćaskanju i uparuju odgovor sa originalnom porukom. Zoom navodi da će nove teme i emodži reakcije stići kasnije ovog meseca.

Zatim, još jedna od novih opcija, su pitanja i odgovori na sastancima. Ideja je da administrator sastanka bude organizovan, ograničavajući grupna pitanja na jedno područje aplikacije. Iskačući prozor za pitanja i odgovore omogućava administratorima sastanka da vide, odgovore ili odbace pitanja. Takođe, administratori će moći da biraju da li će učesnici videti sva pitanja ili samo odgovore. Međutim, administratorima sastanka biće potreban premium plan za korišćenje ove funkcije.

Izvor: Engadget

eFakture


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.