Zoom kupuje Five9 za 14.7 milijardi dolara

0
249

Platforma za video sastanke Zoom kupuje softversku kompaniju Five9 za cloud kontakte za 14,7 milijardi dolara. Prema uslovima ugovora, Five9 će postati operativna jedinica Zoom-a, a izvršni direktor Rowan Trollope postaće predsednik kompanije.

Zoom kupuje Five9 za 14.7 milijardi dolara.

Cena akcija Zoom-a lagano počinje da pada

Izvršni direktor kompanije Zoom, Eric Yuan, izjavio je da kompanija kontinuirano traži načine da poboljša svoju platformu, a Five9 će njihovim kupcima pružiti još veće pogodnosti. Dodao je da će potpisani ugovor dodati još poslovnih klijenata u bazu klijenata kompanije Zoom, a da je Five9 komplementaran njegovom Zoom Phone cloud sistemu. U 2020. godini celogodišnji prihod Five9 porastao je za 33% u odnosu na prethodnu godinu, na 435 miliona dolara.

Five9 je Zoom-ova prva akvizicija od milijardu dolara i dolazi u trenutku kada kompanija pokušava da nastavi rast koji je stekla tokom pandemije koronavirusa, dok su ljudi radili i školovali se na daljinu. Cena akcija Zoom-a se više nego utrostručila otkako je pandemija zaključala sve tokom prošle godine. Njegov prihod je porastao za 326% u 2020. godini, ali je u prvom kvartalu 2021. godine Zoom zabeležio rast od oko 191% na 956 miliona dolara.

Izvor: The Verge

The post Zoom kupuje Five9 za 14.7 milijardi dolara first appeared on PC Press.Original Article