Zombie Army 4: Dead War

0
559

U najbolјem delu PlayStation 4 generacije, britanski studio Rebellion pobolјšava, ugađa i usavršava svoju ponudu kroz različita izdanja. Zombie Army Trilogy zakotrljala je loptu pre nego što je Strange Brigade dokazao tri godine kasnije da programeri imaju nešto posebno u njihovim rukama. Međutim, čini se da se sav taj naporan rad vodi ka njegovom poslednjem projektu. Iako dolazi sa sopstvenim nizom manjih nedostataka, Zombie Army 4: Dead War je najveća Rebellion igra do sada.

Ako ste igrali bilo koji od prethodnih napora tima, tačno ćete znati šta možete da očekujete od jedne od njenih vodećih franšiza. Ovo je pucačina iz trećeg lica koja razume i piruje u njenoj apsurdnosti. Zombi Hitler je možda stavlјen u jame pakla, ali to nije zaustavilo njegove legije mrtvaca da se ponovo dignu iz njihovih grobova i bace svet u ratno stanje. Ono što sledi je humoristička večito putujuća kampanja, koja je gotovo jednako zabavna kao i grupa prijatelјa.

To je zato što toliko toga što igra traži od vas je pobolјšano saradnjom i prijatelјskim natezanjem, da na usamljeno igranje gotovo daje osećaj kao da vam nešto nedostaje. Savršeno se igra bez saigrača, sve do trenutka kada je ovo verovatno jedna od najpogodnijih kampanja na tržištu, ali ne može da zameni prijatelјstvo.

Bez obzira da li igrate sami ili uz druge, ipak ćete obavlјati iste zadatke. Od odbrane klјučnih tačaka na mapi i udruživanja zombija u Fontane krvi do stavlјanja metka kroz lobanju svakog poslednjeg člana undead-a, to je tipična saradnja. Praveći vaš put od jedne sigurne sobe do druge ime je igre, sa pomalo linearnim nivoom za navigaciju i raznim zadacima i sporednim cilјevima koje ćete da dovršite. To omogućava uživanje u 10-satnim misijama, ali raznovrstan skup zadataka nije ono čime može da se pohvali Zombie Army 4: Dead War.

Dead WarMeđutim, gde ćete naći razne stvari, u dizajnu je nivoa igre. Obično je jasno da je Rebellion tokom razvoja se posebno potrudio da svaki lokalitet koji igrač poseti treba da bude znatno različit jedan od drugog. Iskoristivši to za veliki efekt, svako okruženje dolazi sa njegovom sopstvenom ličnošću, setom čudesa i diferencijatorima koji će omogućiti stvaranje nezaboravnih misija. Bilo da se radi o romantičnoj vožnji brodom po francuskom kanalu, napadom na vulkanski dvorac ili o našem ličnom favoritu – putovanju u zoološki vrt – možete biti sigurni da će svaki novi set nivoa biti divlјe različit od poslednjeg. To omogućava uzbudlјivo osvežavajuće iskustvo koje vas drži na vrhovima prstiju bez obzira gde ste u svetu.

Dead WarOvakva vrsta pohvale ne širi se toliko da obuhvata raznolikost neprijatelјa igre, ali ima još više nego dovolјno jedinstvenih članova Hitlerove horde da vas drže na vrhovima prstiju. Kao i tipični šetači, samoubice i snajperisti, moraćete da pazite na nekromance koji će onima koji su već mrtvi dati još jedan pogodak za opstanak i Elitni neprijatelјi – pravi razlog za zabrinutost. Sa gigantskom zdravstvenom trakom za hvatanje i destruktivnim oružjem koja se podudaraju, oni su neprijatelјi koji mogu brzo da okrenu bitku protiv vas ako niste spremni. Nažalost, susreli ste se sa svime što igra ima da baci na vas otprilike na pola puta, ostavlјajući poslednji set nivoa da se osećate više kao ponovno prerađeno nego bilo šta drugo osim mudrog igranja Nikad vam ne postaje naporno ili dosadno, ali osećaćete se kao da ste pobedili ovu undead noćnu moru mnogo pre nego što se krediti pojave. To je izuzetak za zaista spektakularno finale.

Dead WarJedno od čega se nećete umoriti jeste koliko dobro igra se jednostavno oseća za igranje. Sve, od odzivnih kontrola do pametnih navigacijskih znakova, stvara neverovatno glatko iskustvo igranja, koje dodatno nadopunjuje opcija sa 60 sličica u sekundi na PS4 Pro. To je igra u koju možete da se vratite godinu dana kasnije i izaberete kontrolu ponovo u roku od nekoliko minuta, stvarajući naslov koji je u ovom trenutku izvanredan.

To je aspekt važniji nego što možda mislite, jer ponovlјeno igranje koristi vašem ukupnom rangu, dovodi do nadogradnje oružja i otklјučavanju više privilegija. Četiri karaktera mogu da se odaberu na početku kampanje, i svaki će dobiti svoje bonuse. Oni nisu ništa veliki – Shola ima povećan radijus oštećenja na zamci dok se Jun brže kreće po bojnom polјu – što znači da prilično slobodno možete da birate koga god želite. Uporni nivo i opterećenja se dele između tima, tako da nikad nećete ostati želјni ako se odlučite da isprobate novi lik – zgodnu osobinu koja promoviše istraživanje njegovih raznolikih uloga.

Izvan kampanje, punopravni Horde mod vraćaće vas za sve više i više. Četiri mape u različitim modusima teškoća testiraće vaše veštine do krajnjih granica, opet možete da igrate sami ili sa prijatelјima. To sigurno nije ni ni naknadna misao, takođe. Upravo suprotno, jer se nova područja otvaraju između talasa i stanica za punjenje municije menjaju njihove položaje, zbog čega ćete pronaći novi kutak u kojem ćete zadržati postupak. S opcijom za bekstvo nakon njegovog 12. talasa ili da se bori do gorkog kraja, ovo je Horde mod pripremlјen da impresionira.

Štaviše, Nedelјni događaji će se izmenjivati sa novim izazovima koji nagrađuju XP i nove kozmetičke proizvode. Moraćete da preuzmete različite nivoe kampanje sa hendikepima i pravilima koja ograničavaju vaše opterećenje, podesite količinu municije kojoj imate pristup i promenite efekte određenih okršaja. To nikako nije Destiny 2 , ali Zombie Army 4: Dead War je igra u kojoj bi grupa prijatelјa mogla da se igra nedelјama kasnije ako prigrlite sve što može da vam ponudi.

Da bi se to ipak dogodilo, Rebellion mora da popravi stvari sa tehničke strane. I to je i učinio – u impresivnoj meri. Nismo naišli ni na jednu grešku ili propust tokom našeg vremena u igri, dok se brzina kadrova zalepila na glatkih 60 u režimu rada. Oni koji više vole da nadograde vizuelne sadržaje, mogu to da učine i na PS4 Pro, mada bez obzira na opciju koju odaberete, očekujte jedno neverovatno pouzdano iskustvo.

Zombie Army 4: Dead War jedna je od najbolјih ko-op igara fokusiranih na PS4. Nјegova mesnata kampanja ima impresivnu raznolikost nivoa, vrhunsku šemu upravlјanja i prijatnu mehaniku igranja, dok Horde mod testira vaše sposobnosti do maksimuma. Rebellion je stvorio iskustvo sa toliko toga da se vidi i učini da bi mogle da trebaju nedelјe grupi igrača da savladaju sve što se nudi – krunski uspeh za ovu vrstu igre. Zombie Army 4: Dead War apsolutna je pobuna naslova koji je podjednako bezobrazan koliko i zabavan za igranje.

Dobro:

  • Duga, prijatna kampanja
  • Impresivna raznovrsnost nivoa
  • Igra je odlična za igranje
  • Dubinski Horde mod
  • Mnogo sadržaja treba savladati

Loše:

  • Igranje može da se oseća pomalo isto
  • Ne toliko neprijatelјske raznolikosti

Zombie Army 4: Dead War was last modified: 24 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Zombie Army 4: Dead War appeared first on ITNetwork.

Original Article