Zlatna verifikacija na Twitteru koštaće 1.000 dolara mesečno

0
60
zlatna-verifikacija-na-twitteru-kostace-1.000-dolara-mesecnoNova promena u politici Twitter-a neslužbeno je najavljena krajem prošle nedelje. Uvođenje tri različite vrste “kvačica” prvo je bilo popraćeno negodovanjem zbog toga što svako može da kupi nekad prestižnu plavu kvačicu, a oni koji je već imaju moraće plaćati osam dolara mesečno kako bi je zadržali. Ali, sve to je ništa kad se uporedi sa promenom koja očekuje vlasnike novih, zlatnih kvačica.

Zlatna oznaka verifikovanog profila na Twitter-u je od nedavno rezervisana za kompanije, organizacije, medije i druge poslovne službene naloge. Ona označava kako je reč o pravom profilu kompanije, a osim same kvačice, Twitter takve naloge unazad nekoliko nedelja ističe i kvadratnom profilnom slikom, nasuprot svim ostalima, okruglima. Ali, iako je zlatnu kvačicu mogla dobiti bilo koja potvrđena organizacija ili kompanija, za svoj glavni nalog i one dodatne – privilegija će ih ubuduće skupo koštati.

Ovih dana nekolicina vlasnika profila sa zlatnim kvačicama dobila je obaveštenje o tome da se za njih sprema posebna ponuda, pretplata nazvana Organization plan. Unutar nje, korporacija bi zadržala verifikovani zlatni nalog, nove opcije “boostovanja” objava, povećan doseg i slično – ali, po ceni od čak 1.000 dolara mesečno. Dodatno, 50 dolara mesečno platili bi za svaki dodatni verifikovani nalog unutar iste organizacije.

Prema neslužbenim informacijama, ovakvu će “ponudu” uskoro dobiti svi vlasnici zlatnih profila, a oni koji se odluče ne prihvatiti je, ostaće bez privilegije zlatne kvačice i svega što takva razina pretplate omogućava. Naplata skupe pretplate kompanijama je još jedan način kojim novi vlasnik, Elon Musk, želi da poveća prihode ove društvene mreže, koja trenutno raznim poveriocima duguje preko 12 milijardi dolara.

Twitter is reportedly emailing businesses offering gold check mark verification for $1000 PER MONTH!

And affiliate account verification for $50 each per month pic.twitter.com/hohTPKLKdi

— Matt Navarra (@MattNavarra) February 3, 2023

Read More