zIng: Koncept pametnog displeja koji bezbedno pokazuje informacije

0
42
zing:-koncept-pametnog-displeja-koji-bezbedno-pokazuje-informacije

Pametni telefoni mogu pružiti razne korisne informacije i funkcije, ali uvek će biti situacija kada ne možete jednostavno izvaditi telefon iz džepa da ga koristite. Pametni satovi trebalo bi da reše taj problem nudeći više kondenzovanih informacija na vašim rukama, ali to može biti problematično za neke korisnike, posebno one koji se bave outdoor aktivnostima. Iako se pametni satovi često reklamiraju za sportiste i ljude sa aktivnim načinom života zbog njihovih funkcija praćenja zdravlja, zapravo korišćenje ovih uređaja kada navučete rukavice može biti teško, ako ne i nemoguće. Srećom, vaša ruka nije jedini deo tela koji možete koristiti za nosivi uređaj, pa ovaj koncept pokušava da postavi veći ekran na zadnju stranu vaše ruke umesto na zglobu.

ZING

Pametni satovi su najpopularniji tip nosivih uređaja zato što su najpraktičniji. To svakako ne znači da su najbolji ili jedini mogući dizajn, posebno ne za sve vrste ljudi. Rastući interes za pametne prstenove ukazuje na vrstu umora od pametnih satova koji tera ljude da razmišljaju o alternativnim načinima kako isporučiti neke od tih funkcija na drugi način. Na primer, ekran pametnog sata je koristan samo ako ga možete videti, što često znači da morate bar malo okrenuti zglob da biste ekran videli pod pravim uglom.

Nažalost, to nije lako ili ni dovoljno sigurno za neke ljude čije ruke moraju biti u fiksnom položaju ili ne mogu lako dodirnuti ekran pametnog sata kada navuku rukavice. To je slučaj kod biciklista, vozača motora i planinara koji i dalje trebaju pristup nekim ključnim informacijama, ali ne mogu videti svoj pametni sat iz nekog razloga. Umesto oslanjanja na komplikovana i ometajuća rešenja poput audio obaveštenja ili proširene stvarnosti, zIng jednostavno premešta ekran na poziciju gde ga možete lako videti čak i bez okretanja zgloba ili naprezanja očiju.

ZING

Koncept nosivog dizajna praktično postavlja prilično veliki ekran u obliku trapeza na zadnju stranu vaše ruke. Ako držite ruke napred kao kada držite bicikl ili se držite za planinski zid, ovaj ekran odmah stavlja ekran unutar vaše vidne linije. Ekran je dovoljno velik da možete dodirnuti prstom čak i kada nosite veoma debele rukavice, što je često slučaj sa biciklističkom i planinarskom opremom.

zIng je samo jedan od nove generacije dizajna nosivih uređaja koji izazivaju status kvo pametnih satova. Priznajemo, zIng koncept cilja na veoma specifično tržište, ali jasno pokazuje da ne postoji univerzalni dizajn nosivih uređaja koji će biti savršen za sve slučajeve upotrebe.

Read More